Lehtikuva/Roni Lehti

Terveyspalvelualan ratkaisun myötä kaikki palkankorotukset tulevat yleiskorotuksina. Paikallisesti sovittavia korotuseriä ei sisälly tänään hyväksyttyyn sopimukseen.

Yksityisen terveyspalvelualan tammikuusta asti jatkuneet todella vaikeat sopimusneuvottelut saatiin päätökseen, kun järjestöt hyväksyivät maanantain ja tiistain välisenä yönä syntyneen neuvottelutuloksen.

Tehy, SuPer ja ERTO painottavat palkankorotusten tulevan yleiskorotuksina. Tätä järjestöt pitävät merkittävänä asiana.

– On hyvä, että työnantajaliitto vihdoin ymmärsi, ettei paikallista erää voida jakaa niin kauan kuin työnantajat laiminlyövät palkkausjärjestelmän noudattamista tai kiertävät sitä, Tehyn johtava lakimies Vappu Okkeri sanoo.

Luottamusmiesten toimintaedellytyksiä on saatava paremmiksi, jotta paikallista sopimista voidaan lisät.

– Myös luottamusmiesten toimintaedellytyksiä on saatava paremmiksi, jotta paikallista sopimista voidaan lisätä.

Yksityisen terveyspalvelualan sopimuksen yleiskorotus on elokuun alusta lähtien 1,3 prosenttia ja vastaavasti ensi vuoden heinäkuussa 2,0 prosenttia.

ILMOITUS

Kiky-tunnit historiaan elokuun lopussa

Kiky-tunnit poistuvat ilman kompensaatiota.

– Tämän tavoitteen eteen jouduimme tekemään hartiavoimin töitä. Lopputuloksena saimme estettyä työnantajaliiton vaatimat suuret heikennykset, sanoo SuPerin yksityissektorin neuvottelupäällikkö Pia Zaerensin.

Työntekijäliitot tekivät vastaantulon lomarahassa, joka on jatkossa mahdollista vaihtaa vapaaksi. Menettely on kuitenkin täysin vapaaehtoista ja edellyttää kaksiportaista sopimista.