Lehtikuva/Vesa Moilanen

Järjestön hallituksessa on kaksi perussuomalaisten kansanedustajaa.

Äärioikeistolaisen Suomen Sisun puheenjohtaja Henri Hautamäki on polttanut totaalisesti kääminsä Black Lives Matter -liikkeestä.

Hautamäki kirjoittaa järjestönsä verkkosivuilla tänään, että liikkeessä on kyse marxilaisen älymystön lietsomasta köyhien vähemmistöryhmien vihasta valkoista enemmistöä kohtaan. Se on ”luonut kuvaa perinteisistä hierarkioista ja järjestyksestä sortavana rakenteena, toisin kuin ylläpitävänä mitä se todellisuudessa on”.

Hautamäen mukaan ”elämäntapakatkerat mustat” sekä ”konformistisesti ’universaalia hyvää’ ajavat valkoiset sosiaalisen oikeudenmukaisuuden soturit kilpailevat siitä kuka onnistuu häpäisemään valkoista kulttuuria ja historiaa mahdollisimman groteskilla tavalla”. Kaiken takana on ”taantuvan valkoisen länsimaisen kulttuurin ja hierarkian tuhoaminen”.

Hautamäki kehottaa siirtymään puolustuksesta hyökkäykseen. Vastareaktion kannatus hänen mukaansa nousee.

”Tätä energiaa ei pidä haaskata kompromisseihin, vaan se pitää käyttää reaktionääriseen yhteiskunnan eheytykseen ylhäältä alaspäin. Yliopistot ja koulujärjestelmät on puhdistettava epäkansallisesta vaikutuksesta, media on laitettava palvelemaan kansallisia tarkoitusperiä ja valtiollisten instituutioiden toimintatavat päivitettävä”, Hautamäki määrittelee tehtävät.

ILMOITUS

Seuraava askel on hänen mukaansa ”aikaisempien sosiaalisten hierarkioiden korjaaminen, uusien rakentaminen sekä monikulttuurisuuskehityksen purkaminen ja siirtyminen kotouttamisesta kotiutuksiin”.

Kiinnostavaksi vaatimuksen muun muassa koulutusjärjestelmän ja median puhdistamisesta tekee se, että Suomen Sisun johdossa vaikuttaa useita perussuomalaisia kansanedustajia.

Järjestön käräjillä eli hallituksessa ovat kansanedustajat Jenna Simula ja Juha Mäenpää, jonka syytesuojan purkamista on käsitelty eduskunnassa koko päivä.

Mäenpää on myös järjestön Etelä-Pohjanmaan piiripäällikkö.

Keski-Pohjanmaan piiripäällikkö on perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas.