Lehtikuva/Roni Rekomaa

Ajatuspaja Suomen Perustan hallituksen jäsen ei ole lukenut kirjaa, mutta pitää sen tekstiä hätkähdyttävänä.

Eduskunnan varapuhemies, perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perustan hallituksen jäsen Juho Eerola pitää Totuus kiihottaa -kirjasta julkaistuja otteita kohun arvoisina.

– Suoraan sanottuna hätkähdyttävää tekstiä, mutta itse yleensä kuitenkin varon muodostamasta kokonaiskuvaa vain aiheyhteydestään irrotettujen lauseiden pohjalta, Eerola vastaa Kansan Uutisille.

Suomen Perustan nyt verkosta poistamassa kirjassa todetaan muun muassa näin, että ”ongelmien ongelma on yhteiskunnassamme vallalle päässyt naisten tyrannia”.

Raiskauksista ”vaahtoamista” Jukka Hankamäen kirjoittamassa kirjassa pidetään tekopyhänä ja moralistisena.

Valtio tukee Suomen Perustaa tänä vuonna 120 000 eurolla. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen kertoi aamupäivällä selvityttävänsä valtionavustuspäätöksen. Kyseisen yleisavustuksen saajan yhtenä velvollisuutena on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

ILMOITUS

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi Iltalehdelle, että ministerin reaktio on liioiteltu.

– Kyse on yksittäisessä julkaisussa olevista ylilyönneistä.

Näin Juho Eerola vastasi KU:n kysymyksiin Suomen Perustan julkaisemasta kirjasta. Ne tehtiin ennen kuin kirja poistettiin verkosta.

Tiesitkö, että ajatuspaja on julkaisemassa Totuus kiihottaa -nimisen kirjan, ja jos tiesit, niin olitko selvillä sen sisällöstä?

– Tiesin kyllä julkaisusta, mutta en sisällöstä.

Mitä mieltä olet kirjasta?

– En ole vielä lukenut.

Entä sen synnyttäneestä kohusta?

– Ne julkisuudessa esillä olleet otteet ovat kaiken kohun arvoiset. Suoraan sanottuna hätkähdyttävää tekstiä, mutta itse yleensä kuitenkin varon muodostamasta kokonaiskuvaa vain aiheyhteydestään irrotettujen lauseiden pohjalta.

Kirja on erittäin naisvihamielinen. Mikä on naisen paikka perussuomalaisissa?

– Naisen paikka on muun muassa puolueen ja eduskuntaryhmien puheenjohtajistossa. Naisen paikka on perussuomalaisissa myös europarlamentissa, eduskuntaryhmässä, puoluehallituksessa ja valtuustoissa kautta maan.

Mitä perussuomalaiset tavoittelee tällaisilla julkaisuilla?

– Kuten sanottua, en ole kyseistä teosta lukenut. Yleisesti ottaen pyrimme herättämään keskustelua, ja katsomaan asioita vähän totutusta poikkeavastakin näkövinkkelistä.

Ministeriö tutkii nyt Suomen Perustan rahoitusta. Mitä mieltä olet siitä?

– Perustan rahoituksessa ei sinänsä pitäisi olla mitään epäselvää.

Aiotteko tehdä jotain ajatuspajanne julkaisulinjalle tai sen johdolle?

– No tämä kyseinen julkaisu nyt ainakin vedettiin pois jakelusta, vähän tarkempaan syyniin.