Lehtikuva/Mikko Stig

”Budjettiriihessä on tehtävä taloudesta ja työllisyydestä päätöksiä, joita ei ole hallitusohjelmassa”, keskustan puheenjohtaja sanoi.

Keskustan puheenjohtaja ja ministeriryhmän johdossa ministerierostaan huolimatta jatkava Katri Kulmuni paalutti hallitukselle kovat vaatimukset tiedotustilaisuudessa aamupäivällä.

Budjettiriihessä on tehtävä taloudesta ja työllisyydestä päätöksiä, joita ei ole hallitusohjelmassa, Kulmuni vaati.

Ne ovatkin kovia vaatimuksia.

– Syksyn budjettiriihi tulee olemaan poikkeuksellinen piste tälle hallitukselle ja määrittää, miten maa menee eteenpäin. Pöydälle tulee erittäin vaikeita asioita, joista ei ole vielä edes aloitettu julkista keskustelua.

– Jotta maa selviää tästä taloustilanteesta, on välttämätöntä että käsittelyyn tulee eläkeiän nosto, työllisyystavoitteen reilu korottaminen ja työttömyysturvan joustavoittaminen vastaamaan kulloistakin suhdannetta.

– Vain tämän kaltaisilla asioilla voidaan vähentää näivettävien veronkorotusten tai ihmisten arkea surkastuttavien leikkausten tarvetta. Eikä niiltäkään tulla pitkässä juoksussa kokonaan välttymään.

ILMOITUS

Pelkällä velkavetoisella kasvulla ei keskustan puheenjohtajan mukaan selvitä tilanteesta.

Kulmuni aikoo nyt keskittyä keskustan johtamiseen ja haluaa uudelle kaudelle syyskuussa järjestettävässä puoluekokouksessa. Eduskunnan puhemieheksi Vanhasen tilalle hän ei ryhdy.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!