Lehtikuva/Roni Rekomaa

Opetusministeri Li Anderssonin (vas.) mukaan valtiovarainministerin vaihtuminen ei vaikuta hallituksen suuriin talouslinjauksiin

Opetusministeri Li Anderssonin painottaa talouden isojen linjausten olevan hallituksen yhteisiä päätöksiä, eivätkä ne muutu henkilömuutoksen vuoksi. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) erosi tehtävästään perjantaina esiintymiskoulutuksen kuluista syntyneen kohun vuoksi.

– Ei se mikään helppo tilanne tietenkään ole kenellekään eikä myöskään hallituskumppaneille. Kuitenkin ne asiat, joista on sovittu hallitusohjelmassa yhteisesti talouden isoista linjauksista, mitä tulee lisätalousarvion yhteydessä ja mitkä on tehty budjettiriiheen, ovat hallituksen yhdessä tekemiä linjauksia, Andersson kommentoi henkilövaihdoksen merkityksestä.

– Ne eivät muutu valtiovarainministerin henkilön muutoksen seurauksena.

Andersson totesi Kulmunin eron tulleen yllätyksenä.

– Kyllä se minulle henkilökohtaisesti tuli yllätyksenä, mutta tuon kaltainen päätös on tietenkin sellainen, jonka jokainen viime kädessä joutuu yksin tekemään. Mielestäni tämä on kunnioitettavaa vastuunkantoa vaikeassa tilanteessa. Moni ei olisi kenties päätynyt samantyyppiseen ratkaisuun.

– Toivon, että päästään mahdollisimman pian jatkamaan hallitusyhteistyötä keskustan kanssa, totesi Andersson.

Andersson kommentoi asiaa vasemmistoliiton puoluevaltuuston etänä pidetyssä seminaarissa pitämänsä linjapuheen päätteeksi.