Lehtikuva/Roni Rekomaa

Katri Kulmuni sanoi jatkavansa keskustan puheenjohtajana.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni eroaa ministerin tehtävästään. Kulmuni kertoa asiasta perjantaina iltapäivällä eduskunnassa pitämässään lyhyessä tiedotustilaisuudessa.

Kulmuni kertoi, että haluaa kantaa poliittisen vastuun kohusta, joka on syntynyt hänen saamastaan viestintäkoulutuksesta.

– Keskusta jatkaa hallituksessa, Kulmuni sanoi.

Keskustan eduskuntaryhmä tulee Kulmunin mukaan etsimään uuden valtiovarainministerin.

Kulmuni tunnusti, että hän teki virheen koulutuksessa, kun häntä valmennettiin keskustan tehtäviin liittyen. Hän sanoi kantavansa vastuun, vaikka ei ole koulutusta tilannut.

ILMOITUS

Kulmunin kohussa on kyse hänen saamastaan viestintäkoulutuksesta, johon kului vajaa 50 000 euroa. Asiasta kertoi ensimmäisenä tällä viikolla Suomen Kuvalehti.

Summaa suurempi kysymys on se, että viestintätoimisto Tekirin järjestämän koulutuksen maksoi ministeriö, vaikka Kulmunin on epäilty saaneen neuvoja myös keskustan puheenjohtajan tehtäviin liittyen.

Iltalehti paljasti perjantaina, että Kulmuni sai Tekiriltä neuvoa ennen keskustan puheenjohtajakamppailua. Hän oli myös kahden tunnin koulutuksessa samana päivänä, kun pääministeri Antti Rinne erosi. Näin ollen oikea maksaja olisi ollut keskusta eikä ministeriö.

Puoluekokous syyskuussa

Kulmuni sanoi jatkavansa keskustan puheenjohtajana. Puolueella on puoluekokous syyskuussa Oulussa, missä hänelle voi tulla haastaja.

Kulmuni nimitettiin valtiovarainministeriksi joulukuussa Sanna Marinin (sd.) johtamaan hallitukseen. Keskustan puheenjohtajaksi hän nousi ylimääräisessä puoluekokouksessa viime vuoden syyskuussa. Hän voitti silloin Antti Kaikkosen puheenjohtajakisassa.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!