Sirpa Koskinen

Ensi vuoden kuntavaalit ensimmäinen näytönpaikka.

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajaksi on valittu Raisa Ranta. Edellinen toiminnanjohtaja Misha Dellinger jätti paikkansa talvella häneen liittyneen väkivaltaviestikohun takia.

42-vuotias Raisa Ranta on aiemmin työskennellyt muun muassa toiminnanjohtajana Porin seudun Leader-toimintaryhmässä alueen sosiaalisen osallisuuden ja työllisyyden parantamisen sekä maaseudun kehittämisen parissa. Hänellä on kokemusta myös kuntapolitiikan kaikilta tasoilta.

Toiminnanjohtajana Ranta vastaa läntisen alueen järjestötyön organisoinnista, kampanjoinnin kehittämisestä sekä jäsenhankinnan edistämisestä.

– Otan tehtävän innostuneena vastaan. Tätä työtä tehdään yhteistyössä alueiden hyväksi. Niinpä odotankin kovasti, että pääsen tapaamaan piirien aktiiveja ja kuulemaan alueiden tulevaisuudensuunnitelmia sekä pohtimaan yhdessä sitä, miten toiminnanjohtaja voi parhaiten tukea kunkin piirin toimintaa, Ranta sanoo vasemmistoliiton tiedotteessa.

Ranta uskoo, että toiminnanjohtajana seuraava suuri näytönpaikka on ehdokkaiden hankkiminen vuoden 2021 kuntavaaleihin.

ILMOITUS

– Kuntapäättäjän työ on todella tärkeää, vaikka rooli ei aina ole ihan helppo. Tärkeimpänä tehtävänäni onkin innostaa niin uudet kuin kokeneetkin tulevat päättäjät mukaan tekemään Suomen parasta kuntavaalikampanjaa.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Mikko Koikkalainen kertoo olevansa erittäin tyytyväinen rekrytointiin.

– Rannalla on laaja-alaista osaamista järjestötyöstä, ja hänen kokemuksensa sekä puolueesta että kampanjoinnista antavat erinomaiset lähtökohdat toiminnanjohtajan tehtävään. Olen erittäin iloinen siitä, että Ranta aloittaa työt vasemmistoliitossa.

Ranta aloittaa työssään heinäkuun 2020 lopulla.