Lehtikuva/Emmi Korhonen

Halla-aholaisten vallankumous poisti persuista viimeisetkin estot ja edes alkeellisen hyvien tapojen kunnioituksen.

Kansanedustaja Ano Turtiainen onnistui keskiviikkona alittamaan itsensä mauttomuuksien viljelijänä, mikä on suoritus sinänsä. Turtiainen julkaisi Twitterissä ilmeisesti vitsiksi tarkoitetun kuvan kuoliaaksi tukehtuvasta George Floydista. Pilkallisessa tekstissä väitetään, että mitä lähempänä hyvinvoinnin alueella ollaan ”tasa-arvoa”, sitä enemmän siellä on rähinöitä.

Kuva on poistettu Twitteristä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä käsittelee asiaa huomenna torstaina. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio totesi, ettei kyseinen somekäytös ole kansanedustajalta hyväksyttävää. Hän harmitteli kuvan julkaisemisesta puolueelle aiheutuvaa vahinkoa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi MTV:n uutisille , että kuva oli alatyylinen ja erittäin paheksuttava. Siinä tehtiin pilkkaa kuolleella ihmisellä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ”harjaa” Turtiaisen tavalla tai toisella torstaina. Jossain menee siis raja, jota nykyisessäkään puolueessa ei suvaita.

Tätä ennen Turtiainen on saanut levittää rasistista roskaa kenenkään puuttumatta. Huhtikuun puolivälissä hän kirjoitti, että ”… Helsingin rautatieaseman taksitolpalla torvea soittelevia aktiivisia nokikeppejä tarjolla”. Maanantaina Turtiainen väitti hallituksen haalivan terroristeja Suomeen.

ILMOITUS

Jokapäiväistä solvaamista

Perussuomalaisten kielenkäyttö on koventunut huomattavasti sen jälkeen, kun Halla-aho valittiin kolme vuotta sitten puolueen puheenjohtajaksi ja etenkin viime vaalien jälkeen, kun eduskuntaryhmään tuli paljon uusia voimia. Nimeltä mainittujen ihmisten solvaaminen ja nälviminen on jokapäiväistä.

Valehtelulla ei ole enää mitään rajaa. Al-Holin naisten ja lasten paluu Suomeen viime viikonloppuna on muuttunut heidän propagandassaan hallituksen aktiivisen toiminnan tulokseksi ja jonkinlaiseksi salaliitoksi.

Erikoisjeppe maistaa omaa lääkettään

Timo Soinin aikana Jussi Halla-aho oli äärilinjan erikoisjeppe, jota Soini sieti, koska halla-aholaisten äänet kelpasivat. Nyt halla-aholaisuus on puolueessa vallassa, mutta aina on niitä, jotka haluavat olla vielä enemmän äärimmäisiä kuin muut. Tavallaan Halla-aho maistaa nyt omaa lääkettään, kun joutuu vuorostaan selittämään Turtiaisen tekemisiä.

Ano Turtiaisen twiitti oli perussuomalaistenkin asteikolla poikkeuksellisen kuvottava, mutta samanhenkistä ryönää puolueen kansanedustajat julkaisevat koko ajan puoluejohdon hiljaisella hyväksynnällä. Kuka lähtee tällaisen porukan kanssa joskus hallitukseen, ja pyrkiikö se edes koskaan tosissaan hallitukseen, kun linja on tämä?

Kokoomus lähestyi viime talvena perussuomalaisia monissa asioissa. Tällä hetkellä katseet kääntyvät siihen toisena isona oppositiopuolueena.

Kuinka paljon sietää kokoomus?

Entä eduskunta ja puhemies Matti Vanhanen?