Lehtikuva/Pontus Lundahl

Tegnell sanoo, että Ruotsissa olisi tarvittu enemmän toimia koronaa vastaan.

Ruotsin olisi pitänyt torjua koronaepidemiaa useammilla toimenpiteillä heti alusta alkaen, myöntää valtionepidemiologi Anders Tegnell Ruotsin radion haastattelussa.

– Jos meitä kohtaisi nyt sama sairaus ja tietäisimme kaiken sen, minkä tiedämme tänään, niin luulen, että päätyisimme tekemään jotain, joka olisi Ruotsin toteuttamien toimien ja muun maailman toimien välimaastossa, Tegnell arvioi.

Hänen mukaansa on kuitenkin vaikea arvioida, mitkä muissa maissa toteutetuista toimista ovat olleet tehokkaita ja mitkä eivät, koska maat ottivat käyttöön suuren joukon rajoituksia kerralla. Asiaan saadaan ehkä lisävalaistusta nyt, kun rajoituksia poistetaan vaiheittain, Tegnell pohtii.

Ruotsissa on tilastoitu tähän mennessä jo lähes 4 500 koronavirukseen liitettyä kuolemantapausta.

Ruotsissa on tilastoitu tähän mennessä jo lähes 4 500 koronavirukseen liitettyä kuolemantapausta. Väkilukuun suhteutettuna maa on Euroopan kuolintilastoissa Ranskan kanssa jaetulla kolmannella sijalla Britannian ja Italian jälkeen.

Kuolemat lisääntyvät tällä hetkellä hitaammin kuin kevään synkimpinä päivinä, mutta keskimäärin niitä on kirjattu yhä noin 50 päivässä.

ILMOITUS

Onko liian moni siis joutunut kuolemaa Ruotsissa ennenaikaisesti?

– Kyllä, ilman muuta, Tegnell sanoo.

Hänen mukaansa tulevaisuudessa joudutaan miettimään sitä, mitä kuolemien välttämiseksi olisi ollut tehtävissä.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!