Lehtikuva/Martti Kainulainen

Järjestöt hylkäsivät valtakunnansovittelijan ratkaisuesityksen huhtikuun lopussa. Tehy ja Super kertovat tiedotteessa, että hoitohenkilöstölle saatiin merkittäviä parannuksia kuukausi sitten hylättyyn esitykseen nähden.

Sote-alan työntekijäjärjestöt Tehy ja Super ovat osaltaan hyväksyneet neuvottelutuloksen kunta-alan työehdoista.

Järjestöjen mukaan uusi neuvottelutulos tuo hoitoalalle oman sote-sopimuksen, joka tulee voimaan syyskuun 2021 alussa.

Neuvottelutulos ei sen sijaan sisällä erillistä koronakorvausta. Super ja Tehy esittivät neuvotteluissa erillistä kertakorvausta heille, jotka ovat työskennelleet uuden koronaviruksen aiheuttaman erityisen altistumisen riskin sekä valmiuslain rajoitusten piirissä.

– Tätä ei työnantaja tyrmännyt, mutta korvausta ei tähän sopimukseen saatu, koska se edellyttäisi valtiolta erillistä rahoitusta kuntien heikon taloustilanteen vuoksi, järjestöt kertovat yhteisessä tiedotteessa.

Järjestöt pyytävät nyt valtiolta 1 000 euron kertakorvausta sosiaali- ja terveydenhuollon erikseen määrätyille työntekijöille.

ILMOITUS

Kiky-tunnit lähtevät

Sopimuskausi kestäisi 23 kuukautta ja alkaa huhtikuusta. Siihen sisältyy 1,2 prosentin yleiskorotus tänä vuonna ja yhden prosentin yleiskorotus ensi vuonna. Ensi vuoden korotuksen yhteydessä maksetaan myös 0,8 prosentin paikallinen järjestelyvaraerä.

Kiky-tunnit ovat poistumassa elokuun lopussa. Edellisessä esityksessä ne olisivat järjestöjen mukaan poistuneet lokakuussa.

Kunta-alan työehtosopimuksista saavutetusta neuvottelutuloksesta kerrottiin eilen. Eri osapuolten vastauksia ehdotukseen odotetaan tämän päivän aikana.

Työntekijäleiristä erillistä hyväksyntää odotetaan myös Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOlta sekä Julkisen alan unionin JAUlta. Työnantajapuolta neuvotteluissa on edustanut KT Kuntatyönantajat. Muut järjestöt eivät ole vielä kertoneet ratkaisuaan.