Lehtikuva/Markku Ulander

”Finnair ja VR tarjoavat suurimpien kasvukeskusten ulkopuolisten ihmisten liikkumisen kehittämiseksi lähinnä vuorojen karsimista ja harventamista.”

Vasemmistoliiton toimijoiden mukaan viime viikonvaihteessa esiin noussut Finnairin lentojen mahdollinen lopettaminen useille maakuntakentille teki näkyväksi liikenne- ja aluepolitiikan ongelmat.

Finnair loivensi myöhemmin kantojaan, mutta viimeistä näytöstä asiassa tuskin on nähty, epäillään kannanotossa, jonka on allekirjoittanut viisi vasemmistoliiton kansanedustajaa sekä piirijärjestöjen puheenjohtajia ja puoluehallituksen jäseniä maakunnista.

”Eletään kuin kehäkolmosen ulkopuolisessa Suomessa ei olisi yritystoimintaa tai kehittämispotentiaalia”, paheksuvat kansanedustajista Merja Kyllönen, Juho Kautto, Markus Mustajärvi, Jari Myllykoski ja Matti Semi.

”Valtion enemmistöomisteiset Finnair ja VR ovat toimintamallissa, jossa ne tarjoavat suurimpien kasvukeskusten ulkopuolisten ihmisten liikkumisen kehittämiseksi lähinnä vuorojen karsimista ja harventamista”, tänään julkaistussa kannanotossa todetaan.

Vasemmistoliittolaisten mielestä valtion omistajapolitiikkaa tulee yhtiöiden osalta selkeyttää ja huolehtia, että veronmaksajien pussista kaivetut tukieurot koronakriisin yhteydessä eivät ole täysin vastikkeetonta rahaa.

ILMOITUS

Tavoite on heidän mukaansa mahdollisimman sujuva, nopea ja ympäristöystävällinen liikkuminen. Tukea tulee raideliikenteen kehittämiselle.

”Liikkumisen painopistettä onkin fiksua siirtää lentokentiltä radoille siellä missä se tuo kilpailukykyisen vaihtoehdon lentämiselle. Panostukset niin itäiseen, läntiseen kuin pohjoiseenkin rataan lyhentäisivät matka-aikoja ja jouduttaisivat niin henkilö- kuin tavaraliikennettäkin monesta suunnasta. Nämä ovat kuitenkin väistämättä pidemmän aikavälin ratkaisuja. Ja liikkeelle pitää päästä tänään ja huomennakin.”

”Meillä on velvollisuus varmistaa ihmisille, alueiden elinkeinoelämälle ja matkailulle kriittisten lentoyhteyksien tulevaisuus. Ihmisillä on edelleen tasa-arvoinen oikeus elää, asua ja yrittää kokonaisessa Suomessa”, vasemmistoliittolaiset painottavat.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!