Antti Yrjönen

Kaikkien muiden eduskuntapuolueiden paitsi perussuomalaisten järjestöt tuomitsevat Vasemmistonuoriin kohdistuneen tietomurron. Perussuomalaisia nuoria ei edes pyydetty mukaan.

Vasemmistonuorten suljetusta Facebook-ryhmästä tehdyssä tietovuodossa noin 600 nuoren henkilöprofiili on tietoineen ladattu oikeudessa kielletyn uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen sivuille. Kansan Uutiset kertoi asiasta tiistaina.

Seitsemän eduskuntapuolueen nuoriso- ja opiskelijajärjestöt pitävät tilannetta erittäin huolestuttavana ja tuomitsevat jyrkästi henkilölistan rakentamisen. Kannanoton ovat allekirjoittaneet kaikkien muiden eduskuntapuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat paitsi perussuomalaisten.

Perussuomalaisia nuoria ei edes pyydetty mukaan kannanottoon. Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh perustelee asiaa sillä, että kaikki muut poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt päättivät helmikuussa olla tekemättä mitään yhteistyötä perussuomalaisten nuorten kanssa siihen asti, kun he tuomitsevat fasismin ja sanoutuvat siitä irti.

Muut poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt vaativat, että nuorten oikeus osallistua demokraattiseen toimintaan ilman vainon uhkaa on Suomessa turvattava.

“Vapaassa demokratiassa jokaisella nuorella tulee olla mahdollisuus osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ilman pelkoa vainon uhasta”, järjestöt toteavat.

ILMOITUS

Ne vaativat viranomaisten resurssien parantamista, jotta kohdennettuun häirintään kyetään nykylainsäädännön puitteissa tehokkaammin puuttumaan.

”Yhteiskunnallinen häirintä olisi aika ottaa myös juridisesti vakavasti, jotta nuorten turvallinen demokraattinen toiminta on mahdollista tänään ja tulevaisuudessa”, kannanotossa todetaan.

Järjestöjen mukaan nuorten osallistuminen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ei ole tänäkään päivänä itsestäänselvyys. Niistä on sanomattakin selvää, että vaikuttamisesta kiinnostuneiden nuorten joutuminen tällaiseen vaaraan ei rohkaise osallistumaan julkiseen toimintaan.

”Uusfasistiset liikkeet ovat kerta toisensa jälkeen loukanneet tätä vapautta kylväen pelkoa väkivallasta sekä vainosta. PVL:n kaltaisten järjestöjen toiminnan ei voida antaa jatkua ja kielletyt verkostot on asetettava vastuuseen teoistaan.”

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh sanoi eilen KU:ssa äärioikeiston kiristävän ilmapiiriä ja antavan viestiä, että ihmisiä pelkästään demokraattisen järjestön jäsenyyden pohjalta voidaan uhkailla ja häiritä.

– Tällaisen pitäisi Suomessa olla jyrkästi tuomittavaa. Toivomme että tulevaisuudessa nuorten yhteiskunnallinen toiminta on turvattua. Nuorten pitää voida toimia ilman terroriryhmän pelkoa.

Juttua muokattu 14.5. kello 12.40. Lisätty maininta, että perussuomalaisia nuoria ei pyydetty mukaan kannanottoon.