Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Valtioneuvoston työ jatkuu toistaiseksi etäyhteyksin.

Kaikki ministerit siirtyvät toistaiseksi etätöihin. Järjestely kestää ainakin kuluvan viikon loppuun asti. Syynä on se, että sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen sekä työministeri Tuula Haatainen ovat mahdollisesti altistuneet koronavirukselle tiistaina 5.5. He siirtyvät tästä syystä omaehtoiseen karanteeniin.

Pekonen ja Haatainen ovat valtioneuvoston tiedotteen mukaan olleet samassa tilassa henkilön kanssa, jolla epäillään koronavirustartuntaa. Henkilö on tänään testattu ja testin tulos saadaan kahden päivän sisällä.

Pekonen ja Haatainen osallistuivat eilen keskiviikkona 6.5. valtioneuvoston neuvotteluun Säätytalossa. Neuvottelut on järjestetty eri tiloissa etäyhteydellä toisiinsa, mutta neuvotteluiden ulkopuolella on ollut yksittäisiä kohtaamisia ministereiden välillä.

Tämän vuoksi pääministeri Sanna Marin on tehnyt päätöksen, että varotoimena kaikki ministerit siirtyvät etätöihin toistaiseksi. Valtioneuvosto jatkaa työskentelyään normaalisti etäyhteyksien avulla.

Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen on siirtynyt etätöihin mahdollisen korona-altistumisen takia. Kurvinen ilmoitti asiasta itse Twitterissä.

Kurvinen kertoo mahdollisen altistumisen tapahtuneen keskustan ministeriryhmän kokouksessa tänään torstaina.