Lehtikuva/Miguel Medina

Kolmessa koronaviruksesta pahasti kärsineessä Euroopan maassa rekisteröitiin sunnuntaina vähiten vuorokauden aikana tapahtuneita koronakuolemia pitkiin aikoihin.

Italiassa on Yhdysvaltain jälkeen eniten virallisesti vahvistettuja koronakuolemia. Sunnuntaina rekisteröitiin 174 kuolemantapausta vuorokauden aikana. Se on alhaisin luku lähes kahteen kuukauteen eli maaliskuun 10. päivän jälkeen.

Korkeimmillaan luku oli maaliskuun 27. päivänä, jolloin 919 italialaista kuoli.

Kaikkiaan koronaan kuolleita on Italiassa tuoreimman luvun mukaan 28 884.

Liikkumisrajoituksia puretaan varovaisesti useissa maissa.

Espanjassa kuolleiden kokonaismäärä on 25 264. Sielläkin vuorokauden aikana kuolleiden määrä, 164, oli sunnuntaina alhaisin sitten maaliskuun puolivälin. Espanjassa huippu oli huhtikuun 2. päivänä, jolloin 961 espanjalaista kuoli koronaan.

Ranskassa eniten kuolleita vuorokauden aikana oli huhtikuun 15. päivänä, jolloin kuoli 1 438 ihmistä. Sunnuntaina vastaava luku oli 135. Vähemmän vuorokauden aikana kuolleita oli viimeksi maaliskuun 22. päivänä.

ILMOITUS

Kaikkiaan Ranskassa on koronaan kuolleita 24 895.

Tautihuippu ohittumassa

Eurooppalaisista maista eniten vuorokautisia koronakuolemia oli nyt Britanniassa, 315. Sielläkin luku kuitenkin oli alhaisin maaliskuun lopun jälkeen. Eniten Britanniassa oli koronakuolemia huhtikuun 22. päivänä, jolloin kuoli 1 172 brittiä.

Kuolleiden kokonaismäärä on Britanniasssa lähes yhtä suuri kuin Italiassa, 28 446 ihmistä.

Nopeimmin koronatapausten määrä Euroopassa kasvaa nyt Venäjällä, jossa sunnuntaina rekisteröitiin yli 10 000 uutta tapausta.

Koronaan kuolleiden kokonaismääräksi on Venäjällä ilmoitettu 1 356 ihmistä, ja vuorokaudessa kuolleiden määrä oli sunnuntaina 58.

Selvästi eniten koronakuolemia on Yhdysvalloissa, tuoreimman luvun mukaan 68 602.

Yhdysvalloissa rekisteröitiin sunnuntaina 1 154 koronakuolemaa vuorokauden aikana. Edeltävän viikon aikana kuolleiden määrä vaihteli sunnuntain 1 156:n ja tiistain 2 470:n välillä. Eniten kuolemia oli huhtikuun 21. päivänä, 2 683.

Yhdysvalloissa uusien koronatapausten määrä on pysynyt melko samana maaliskuun lopusta lähtien.

Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa tautihuippu näyttää menneen ainakin tällä erää ohi myös uusien tapausten valossa. Britanniassa uusia tapauksia tulee jatkuvasti melko tasaiseen tahtiin.

Saksa poikkeaa muista suurista Euroopan maista huomattavasti alhaisemmalla kuolleiden määrällä. Tuorein luku on 6 866. Vuorokauden aikana kuolleita oli sunnuntaina 54. Myös Saksassa on uusien tapausten määrä vähentynyt maalis-huhtikuun vaihteen huipun jälkeen.

Kaikki edellä mainitut luvut ovat Worldometer-sivustolta/.

Rajoituksia puretaan varovaisesti

Espanjassa lievennettiin aikuisten ulkoilurajoituksia lauantaina. Lasten osalta lievennys tapahtui viikko sitten.

Maanantaista lähtien Espanjassa on sallittu joidenkin pienyritysten kuten kampaamoiden toiminta yksi asiakas kerrallaan. Kasvomaskien käyttämisestä julkisessa liikenteessä tuli pakollista.

Italiassa ulkoilurajoitusten lievennys astui voimaan maanantaina. Myös sukulaisia saa nyt käydä tapaamassa, kunhan pysyy samalla hallintoalueella.

Ranskassa on määrä purkaa rajoituksia ensi viikon maanantaista, 11. toukokuuta alkaen. Terveysministeri Olivier Véran sanoi kuitenkin sunnuntaina, että tämä riippuu siitä, väheneekö uusien tapausten määrä erityisesti pahiten kärsineillä alueilla Pariisissa ympäristöineen sekä Koillis-Ranskassa.