1) Miksi vasemmistoliitto on sinun puolueesi? 2) Mitä terveisiä kolmekymppiselle? Viisi puolueen aktiivia eri puolilta maata kertoo.

1) Vähiten huono vaihtoehto 🙂 (suuri kohteliaisuus) Tuntui olevan arvot kohdallaan erityisesti inhimillisyyden ja ekologisuuden suhteen myös käytännön tasolla. Moderni, muuntautumiskykyinen, ketterästi muuttuvan maailman tarpeisiin mukautuva puolue säilyttää helposti ykköspaikkansa.

Lähdin toimintaan mukaan vaivihkaa, juteltuani paikallisfestarin bäkkäriteltassa erään kuntapolitiikassa mukana olevan, stetsonistaankin tunnetun vasemmistoaktiivin kanssa. Kritisoidessani kaupunkimme kehnoa meininkiä ja huonoja päätöksiä hän toivotti tervetulleeksi mukaan vasemmiston kokouksiin. Lähdin ensin matalalla kynnyksellä mukaan toimintaan, aktivoiduin ja sittemmin liityin puolueen jäseneksi.

2) Paljon tsemppiä kolmekymppiselle näiden haastavien ruuhkavuosien aikana, ja kiitos vuosikymmenten varrella tehdystä valtavan hienosta työstä. Erityisen suuri kiitos puolueen olemassaolosta heijastuu vallitsevan kriisin hoitamisen aikana, ja miten jälkityöt hoidetaan. Voimia ja yhtenäisyyttä tarvitaan myös mahdollisten tulevien kriisien aikana – ekokriisi ei armoa tunne.

Sari Porvari, Kouvola

1) Valitsin vasemmiston, koska koen sen olevan puolue, joka on ”pienen ihmisen asialla”. Vasemmiston politiikka on parasta köyhälle, työttömälle, duunarille, ay-aktiiville, pienyrittäjille, sateenkaari-väestölle jne. Toki kenelle vain, mutta vasemmisto huomioi mielestäni puolueista parhaiten niiden äänen, jotka liian usein muilta unohtuvat.

Koen, että vasemmiston arvot ovat lähinnä omia arvojani ja puolueen johto, kansanedustajat ja ministerit ovat hyvin inhimillisiä ja helposti lähestyttäviä.

ILMOITUS

2) Onnea rakas kolmekymppinen! Pahimmat ”teini-iän” karikot ovat nyt takanapäin! Rohkeasti, itsenäisesti, sopivan feministisesti ja aina ”pienemmän” puolta pitäen kohti ihanaa keski-ikää. Hyviä seuraavia vuosikymmeniä ja onnea meille kaikille, ei vain harvoille.

Hanna Jokinen, Hattula

1) Olen neljännen polven punikki, mutta pysyin sitoutumattomana vasemmistolaisena kevään 2015 vaaleihin saakka. Siinä vaiheessa kun saatiin Sipilän lahtarihallitus, niin totesin että nyt on jokaisen pakko tehdä jotakin ja liityin asuinpaikkani Porvoon Vasemmistoon.

2) Terveiseni 30-vuotiaalle ovat loppu leikkauspolitiikalle ja ilmasto-oikeudenmukaisuus.

Mikko Nieminen, Porvoo

1) SKDL:n jälkeen oli täysin luontevaa jatkaa vasemmistoliiton jäsenenä. Muuta vaihtoehtoa en ole koskaan edes harkinnut. Vasemmistoliitto jatkaa niitä SKDL:n hyviä perinteitä, joita itse pidän arvossa. Esimerkiksi luontoarvot ja luonnonsuojelu ovat aina olleet myös SKDL:ssä arvossaan. Joka muuta väittää, niin väärin väittää. Lapissa keskusteltiin paljon luonnon ja työn välisestä kohtalonyhteydestä. Emme silloin asettaneet niitä vastakkain.

Vasemmistoliitto on minun puolue, ja tykkään siitä, että se on vastannut yhteiskunnan esille nostamiin haasteisiin raikkaalla ja ennakkoluulottomalla tavalla.

2) Kolmekymppinen on hyvä ikä. Paljon on vielä työsarkaa jäljellä. Jatkettava samalla rohkealla ja ennakkoluulottomalla linjalla eteenpäin. Pitää uskaltaa ottaa kantaa myös silloin, kun asia keskusteluttaa omassa piirissä. Rohkeasti vaan omilla keskusteluaiheilla haastamaan muita toimijoita

Ellei meillä ole omaa tavoitetta ja suunnitelmaa, niin olemme osa muiden suunnitelmaa, ja silloin toimintamme on reagoimista, ei haastamista. Pitää pyrkiä haastajan asemaan. Suurilla visioilla ja tavoitteilla väkeä saadaan paremmin mukaan, kuin yksittäisissä asioissa puuhastelemalla.

Jaakko Portti, Rovaniemi

1) Olin pitkään poliittisesti passiivinen koska puolueet vaikuttivat kaikki puhuvan ympäripyöreitä, ilman näyttöä mistään ja vailla oikeita ratkaisuja niihin ongelmiin jotka ovat nakertaneet yhteiskuntamme perustuksia ja tuhonneet tulevaisuutta jo vuosikymmenet. Kun yhteiskunnallinen ahdistukseni ajoi minut tarkastelemaan puolueiden kantoja 2019 eduskuntavaalien alla, löysin vasemmistoliiton selkeät, realistiset suunnitelmat yhteisen hyvän tuomiseksi takaisin politiikan keskiöön. Siinä näki että tämä porukka ei haihattele, ei maalaile ruusuisia kuvia menneestä tai nykyisyydestä, ei tyydy korulauseisiin, vaan tietää mitä tehdä ja millä keinoin.

2) Kolmekymppisen odotetaan hyväksyvän aiempien ikäpolvien tavat ja virheet, lopettaa epäkohdista valittaminen ja taipua vallitsevien olojen vaatimuksiin, muuttua kiltiksi osaksi julmaa koneistoa – vasemmistoliitto taipukoon vain kuullakseen väheksyttyjä!

Tuomas Kuusiniemi, Oulu


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.