Asko-Matti Koskelainen

Vasemmistoliiton kolmas varapuheenjohtaja Jouni Jussinniemi perää reiluutta taakan jakoon. Valtiolta apua korona-ajasta selviytymiseen saaneiden yritysten tulee osallistua laskun maksuun sovitulla tavalla.

– Valtion tulee elvyttää taloutta laajasti yhteiskunnan eri sektoreilla, jotta talous ei jäädy pohjiaan myöten. Jossain vaiheessa koronan taloudellista laskua on alettava maksamaan, ja sitä ei saa repiä pelkästään duunarin nahasta, sanoo Jouni Jussinniemi.

Pääluottamusmiehenä Pyhäsalmen kaivoksella toimiva Jussinniemi korostaa vientiteollisuuden ja teollisten työpaikkojen säilymisen merkitystä.

– Valtion on luotava järjestelmä, jolla teollisuus selviää koronan paaluttaman kuolemanlaakson yli. Valtio voisi pääomittaa teollisuusyrityksiä suunnattua osakeantia vastaan. Näin voimme varmistaa, että raha menee oikeaan tarkoitukseen ja rahoitus on mahdollista saada myöhemmin takaisin.

Valtion on luotava järjestelmä, jolla teollisuus selviää koronan paaluttaman kuolemanlaakson yli.

Jussinniemen mukaan yhteiskunnan kivijalka on teollisuudessa.

– Teollisuuden vahvalta perustalta syntyvät elintärkeät verotulot ja ostovoimaa, joilla Suomi pysyy käynnissä. Vain näin voimme varmistaa, että Suomi säilyy hyvinvointivaltiona, ja palvelut niin yksityiset kuin julkisetkin palaavat ennalleen.

ILMOITUS

Rahaa vain oikeisiin kohteisiin

Hän perää valtiolta järjestelmää, jolla teollisuus selviää ”koronan paaluttaman kuolemanlaakson yli”.

– Valtio voisi pääomittaa teollisuusyrityksiä suunnattua osakeantia vastaan. Näin voimme varmistaa, että raha menee oikeaan tarkoitukseen ja rahoitus on mahdollista saada myöhemmin takaisin.

Jussinniemi painottaa myös ammattiliittojen roolia.

– Ammattiliittoja tarvitaan entistä enemmän puolustamaan oikeuksia ja neuvottelemaan työehdoista. Sillä ilman liittoja ja yleissitovia työehtosopimuksia ei lakiin perustuvia minimimääräyksiä.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!