Turun seudun kannabisyhdistys

Koronaviruksen aiheuttama kokoontumiskielto on estänyt mielenilmausten järjestämisen maailmalla. Suomen kannabisyhdistyksen järjestämä hamppumarssi muuntautuu ”Tuulen suunta” -teokseksi Turussa.

Turun kahdeskymmenes Hamppumarssi on jouduttu perumaan koronan aiheuttamien poikkeusolojen takia. Marssi vaihtuu myötämielisempää kannabispolitiikkaa ajavien maiden liputukseen Turun Vartiovuorella.

Lipputeos ilmentää maailmanlaajuista muutosta kannabista koskevassa lainsäädännössä. Teos on esillä Vartiovuoren pohjoisella rinteellä vappuviikonlopun ajan 1–3.5.

Marssi on osa kansainvälistä Global Marihuana March -päivää. Päivän aikana marsseja on järjestetty ympäri maailmaa noin kolmessasadassa eri kaupungissa.

Järjestäjänä toimiva Turun seudun kannabisyhdistys on vuosia ajanut ihmisoikeuksia kunnioittavampaa kannabispolitiikkaa.

– Haluamme osaltamme tuoda julki niitä ongelmakohtia, joita tämänhetkinen lainsäädäntö aiheuttaa. Tosiasia on kuitenkin se, että kannabiksen käyttäjien määrä on Suomessa merkittävässä kasvussa. Nykyinen kieltolaki ei kuitenkaan ole kyennyt tähän ongelmaan vastaamaan vaan aiheuttaa tarpeetonta pelkoa ja ahdistusta kannabista käyttäville henkilöille, kertoo Turun seudun kannabisyhdistyksen toiminnanjohtaja Tapani Karvinen.

Karvisen mukaan osallistujia on viime vuosina Turussa ollut noin muutama sata. Yhdistys selvittää mahdollisuutta järjestää marssia myöhemmin tänä vuonna.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!