Lehtikuva/Emmi Korhonen

Lihavuus ja erityisesti vyötärölihavuus ovat sydän- ja verisuonisairauksien ja kakkostyypin diabeteksen suuria riskitekijöitä. Ylipaino ja lihavuus johtuvat hieman yksinkertaistettuna siitä, että syö varsinkin epäterveellistä ruokaa enemmän kuin kuluttaa.

Covid-19-rokotteen ja lääkkeen kehittämiseen saattaa kulua vuosia. Niitä odoteltaessa kannattaa kokeilla niukkaa ja terveellistä sekä kasvispitoista vähärasvaisella proteiinilla ja kasviöljyllä maustettua ruokavaliota.

Japanin Okinawan saarten asukkaat, jotka ovat maailman pitkäikäisimpiä, lopettavat syömisen silloin, kun vatsa on 80-prosenttisesti täysi. Kun liikutaan kohtuullisesti ja meditoidaan, paino pysyy normaalina, metabolinen oireyhtymä poissa ja mieli hallinnassa.

Niukka ravinto ei tarkoita nälkiinnyttämistä eikä itsensä näännyttämistä, vaan tarkoituksena on ainoastaan saavuttaa tila, jossa elimistön rasvapitoisuus on pieni ja aineenvaihdunta lievästi alentunut. Sekä oma että koko kansan terveys kohenee, terveydenhuoltomenot pienenevät ja ilmasto kiittää.

Taito Taskinen
Kuopio

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!