All Over Press

Syksyllä 2019 muisteltiin Berliinin muurin murtumista ja toisteltiin ”ei koskaan enää”. Kukaan ei juurikaan kiinnittänyt huomiota siihen, että samaan aikaan Israel rakentaa muureja kansainvälisen oikeuden vastaisesti.

Israel ja Egypti saartavat palestiinalaisten hallitsemaa Gazan kaistaa muodostaen siitä maailman suurimman vankileirin. Vajaan neljänsadan neliökilometrin alueella asuu lähes kaksi miljoonaa ihmistä täysin eristettynä ja humanitaarisen katastrofin partaalla.

Tällä hetkellä meillä Suomessa poliisi ja puolustusvoimat eristävät Uudenmaan maakunnan muusta maasta vaarallisen taudin leviämisen pysäyttämiseksi. Toimenpide on välttämätön ja näin suojelemme kansakuntaamme vieläkin suuremmilta vaurioilta.

Onneksi osa muureista ja niiden jäänteistä on nykyisen lähinnä turistinähtävyyksiä.

Asia muuttuu dystopiaksi, kauhukuvaksi, jos Uudenmaan maakunnan eristämisen syynä olisikin jokin muu, kuten on asian laita asukasmäärältään samankokoisella Gazan alueella. Miten siinä tapauksessa Uudenmaan maakunnan asukkaat reagoisivat saartoon?

Erästä viime aikojen kuuluisinta muuria rakennetaan parhaillaan USA:n ja Meksikon rajalle. Nopean tarkistuslaskennan jälkeen sain ”toiminnassa olevien” muurien lukumääräksi maailmassa tällä hetkellä useita kymmeniä kun Berliinin muurin murtuessa muureja oli vajaat kaksikymmentä. Muurien määrä sen kuin lisääntyy!

ILMOITUS

Trendinä näyttää olevan, että eri tavoin ajattelevat ihmiset ja heidän kotimaansa halutaan muurien avulla eristää toisistaan. Muurityöt ovat käynnissä myös ainakin Unkarissa, Marokossa, Saudi-Arabiassa ja Intiassa.

Monimiljonäärit ja muut julkkikset sekä rikolliset rakentavat muureja asumustensa ympärille esimerkiksi USA:ssa. Pelotevaikutusta tuetaan mittavilla käsiasevarastoilla.

Brexitin seurauksena saattaa muuri palata Iso-Britannian miehittämän Pohjois-Irlannin ja Irlannin tasavallan välille. Toivon mukaan nämä maa-alueet yhdistyvät yhdeksi Irlannin valtioksi ja pääsemme britti-miehityksestä ja raja-aidoista lopullisesti.

Onneksi osa muureista ja niiden jäänteistä on nykyisen lähinnä turistinähtävyyksiä, kuten Kiinan muuri ja Aurelianuksen muuri Roomassa.

On myös otettava huomioon henkiset muurit, joita erityisesti sekalaiset populistiset piirit pyrkivät kaikin voimin rakentamaan kansojen ja kansakuntien välille ja niiden sisälle, myös omassa lintukodossamme, Suomessa.

Kuten olemme kauhuksemme joutuneet toteamaan, muurit eivät estä luonnonvoimien eikä vaarallisten tautien liikkumista. Joten, mihin ihmeeseen muureja tarvitaan? Haluan uskoa, että järki ja inhimillisyys sekä muuriton tulevaisuus tulevat muotiin.

Anssi Autere
Orimattila

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!