Lehtikuva/Hanna Matikainen

Vasemmistoliitto lisäsi äänimääräänsä ja voitti kaksi lisäpaikkaa HOK-Elannon edustajiston vaaleissa.

Vasemmistoliitto lisäsi äänimääräänsä HOK-Elannon edustajiston vaaleissa noin 2 000 äänellä, ja puolue sai 12 560 ääntä. Kannatus nousi 11 prosenttiin eli nousua oli neljä prosenttiyksikköä. Edustajistopaikkoja vasemmistoliitto sai kuusi.

Koronan varjossa käydyissä osuuskauppavaaleissa äänestäjien määrä jäi vähäiseksi. Vajaa viidennes eli 19,3 prosenttia äänesti huhtikuussa järjestetyissä vaaleissa. Pudotusta edellisiin vaaleihin oli noin 33 000 äänestäjää.

Helsingin ehdokaslistalta tulivat valituksi kansanedustajat Veronika Honkasalo, Mai Kivelä ja Anna Kontula sekä näyttelijä Outi Alanen. Uudenmaalta valittiin entinen kansanedustaja Kari Uotila ja kansanedustaja Pia Lohikoski.

Vaaleissa oli kaikkiaan lähes 630  000 äänioikeutettua.

HOK-Elannon 60-jäsenisen edustajiston toimikausi on neljä vuotta. Edustajistoon valittujen naisten osuus nousi kolmella 35:een ja vastaavasti miesten laski 25:een.

Yhä useampi äänesti verkossa

Yli puolet eli 54,8 prosenttia äänesti verkossa, mikä on yli kahdeksan prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisissä vaaleissa.

ILMOITUS

Vaaleissa oli kaikkiaan lähes 630  000 äänioikeutettua, noin 40 000 enemmän kuin edellisissä vuoden 2016 vaaleissa. Jäsenten määrä on kasvanut voimakkaasti vuosittain. HOK-Elannon vaaleissa oli nyt jo neljättä kertaa käytössä mahdollisuus äänestää verkossa.

HOK-Elannon toimialueen kunnista edustajia valittiin Espoosta, Helsingistä, Hyvinkäältä, Järvenpäästä, Keravalta, Nurmijärveltä ja Vantaalta. Ahkerimmin äänestettiin Helsingissä ja Keravalla

Asiakasomistajat valitsivat uuden 60-jäsenisen edustajiston vaaleissa 26.3.–6.4. Vaalitulos julkistettiin viime viikolla

Koko vaalitulos=https://www.s-kanava.fi/web/hok-elanto/osuuskauppavaalit