Lehtikuva/Jussi Nukari

Elämme kahden eri viruksen aikaa, kummatkin ovat vaarallisia ja yhteiskunnalle kalliita. Koronaviruksen hintaa ei ole edes yritetty arvuutella, ehkä siksi, ettei kukaan osaa mitään lukua kuvitella.

Yhteinen arvio on hinnan valtavuus. Suomen valtionvelka kasvaa ja muutaman vuoden kuluttua Suomi ohittaa velan määrässä Kreikan

Toinen virus on tämä hävittäjävirus. Se on myös vaarallinen sekä rahallisesti ja moraalisesti hinnakas. Uusien hävittäjien hinnasta ei ole varmaa tietoa, mutta se lienee yli 10 miljardia euroa.

Tokion olympialaiset siirrettiin. Myös Suomen asekaupat pitäisi siirtää hamaan tulevaisuuteen tai perua kokonaan.

Kyseessä on suuren hintaluokan asekauppa, joten olisi reilua antaa suomalaisten kansanäänestyksellä päättää hankinnasta. Kansalaisille pitäisi kertoa tosiasiat, faktat eikä mutu-tuntumia.

Vai onko itsenäisyytemme jo niin huteralla pohjalla, että kenraalien leikkikaluihin ja sotaleikkeihin löytyy aina rahaa. Onhan myös suunnitelmissa järjestää myös isoja sotaharjoituksia Suomessa ensi kesänä. Lähteeköhän koronavirus niitä karkuun?

Reino Welling
Jämsänkoski

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!