Lehtikuva/Jussi Nukari

Helsinki Pride -viikko siirtyy syyskuulle koronavirustilanteen vuoksi. Pride Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma, joka järjestetään vuosittain heti juhannuksen jälkeen.

Helsinki Pride -viikko on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma, joka järjestetään vuosittain juhannuksen jälkeisellä viikolla. Tänä vuonna tapahtuma oli tarkoitus järjestää 22.-28. kesäkuuta, mutta koronavirustilanteen vuoksi se siirtyy kokonaisuudessaan ja toteutetaan 7.-13. syyskuuta.

– Helsinki Pride -viikko on meille monelle merkityksellinen tapahtuma ja haluamme toteuttaa sen niin, että kaikilla olisi mahdollisuus osallistua viikon tapahtumiin. Tarve sekä Pride-viikolle että ympärivuotiselle työllemme kasvaa tämän kriisin aikana, toteaa Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma.

Helsinki Pride -viikon tunnetuin osuus on lauantaina järjestettävä kulkue, johon osallistui viime vuonna yli 110 000 ihmistä. Kulkue lähtee viime vuosien tapaan Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistoon, missä järjestetään ohjelmallinen puistojuhla.

– Tärkeintä on nyt pitää huolta toisistamme ja suunnata katseet tulevaan. Haastavissakin hetkissä me kuljemme ylpeästi eteenpäin yhteisömme, tukijoidemme ja kumppaneidemme kanssa, ja pidämme huolen, ettei kukaan jää yksin, korostaa Horsma.

Helsinki Pride antaa äänen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville ja juhlistaa tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta sekä ihmisoikeuksia. Pride-viikon aikana Helsinki Pride -yhteisö järjestää tapahtumia, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja, yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.