Lehtikuva/Tolga Akmen

Britannian tilastollisen keskusviraston mukaan koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on selvästi enemmän kuin mitä on raportoitu.

Tilastoviraston mukaan koronaan oli Englannissa ja Walesissa kuollut maaliskuun 20. päivään mennessä 210 ihmistä. Näissä Britannian osissa korona merkitään kuolintodistukseen.

Tämän tuoreempia tietoja ei tilastojärjestelmässä ole.

Lukujen välinen ero on 24 prosenttia.

Britannian julkisen terveydenhoitojärjestelmän NHS:n ja Walesin vastaavan organisaation ilmoittamat kuolemat samalta ajalta olivat 170.

NHS:n luvuissa ovat mukana vain sairaaloissa kuolleet. ONS:n tilastoihin tulevat myös muualla kuolleet. Toisaalta kaikkia muualla kuin sairaaloissa kuolleita ei välttämättä ole testattu, vaan kyse on lääkärin kuolintodistukseen kirjoittamasta arviosta.

ILMOITUS

NHS:n ja ONS:n lukujen välinen ero on 24 prosenttia eli suunnilleen joka neljäs koronakuolema olisi tapahtunut muualla kuin sairaalassa.

Tilastovirasto ONS:n laskemista kuolleista lähes kolme neljäsosaa oli vähintään 75-vuotiaita. Alle 45-vuotiaita oli vain yksi. Miehiä oli 59 prosenttia. Kuolemantapauksista 40 prosenttia oli suur-Lontoon alueella.

Koronaan kuolleita oli ONS:n mukaan yksi prosentti kaikista Englannissa ja Walesissa kuolleista 20. maaliskuuta päättyneellä viikolla.

Tiistaina aamupäivällä NHS:n raportoimia koronan aiheuttamia kuolemantapauksia koko Britanniassa oli 1 415. Vahvistettuja tartuntoja oli yli 22 000.