Ammatilliset keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava olivat suuressa roolissa, kun tekivät hallitukselle yhteisen esityksen koronaviruksen aiheuttaman tilanteen ongelmiin. Esityksessä on yhdessä Suomen yrittäjien kanssa luvattu yrityksille ja työntekijöille aputoimia, kun edessä on taloudelliset vaikeudet, lomautukset ja irtisanomiset.

Erityisesti hallituksen hyväksymässä tukipaketissa on hyvää se, että karenssit poistuvat. Vallitsevassa tilanteessa tämä on oikea suunta, sillä tässä tilanteessa työntekijät ovat syyttömiä joutuessaan lomautetuiksi tai työttömiksi.

Myös yrityksille annettu mahdollisuus käydä yt-neuvotteluita nopeammin sekä aloittaa lomautukset aiemmin auttavat ja turvaavat työntekijöiden siirtymistä nopeasti työttömyysturvan piiriin. Hyvää tässä apupaketissa on myös yrittäjien oikeus työttömyysturvaan.

Jotkut tahot ovat syyllistäneet ay-liikettä sekä keskusjärjestöjä jäykiksi ja vanhanaikaisiksi. Edellä mainitut toimet kuitenkin osoittavat, että olemme tärkeässä osassa yhteiskunnassamme. Ay-perheenä kannamme vastuumme yhteistyössä yrittäjien ja hallituksen kanssa.

Nina Päivärinta

Lahti

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!