Lehtikuva/Markku Ulander

Kahdella Lapista palaavalla on todettu koronatartunta, jotka on saatu hiihtokeskuksissa.

Asiasta kertoi peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Kiuru painotti sitä, että hallituksen linjaukset on tehty kansalaisten terveyden ja hengen suojelemiseksi.

Meillä ei ole varaa riskipeliin.

– Tämä vaatii meistä jokaista sitoutumaan omien kontaktipintojen vähentämiseen, jotta epidemiahuippua voidaan madaltaa. Se suojelee sekä terveydenhuoltohenkilökuntaa että ikäihmisiä, ministeri sanoi.

– Meillä ei ole varaa riskipeliin. Ihmisten pitää ottaa vakavasti lähikontaktien vähentäminen.

ILMOITUS

Hän totesi myös, että jos sääntöjä ei noudateta, hallitus joutuu miettimään uusia keinoja. Silloin kansalaisia koskevat liikkumisrajoitukset voivat tulla voimaan.

Kiuru kertoi myös, että Suomen tehohoito- ja tehovalvontapaikkojen määrä tuplataan. Niitä on jatkossa tuhat. Sahat tähän tulevat hallituksen tänään antamasta lisätalousarviosta.

Myös koronavirustestausta lisätään. Tällä hetkellä pystytään testaamaan noin 1 500 henkilöä päivässä. Luku nousee heti 2 300:aan.

Lisäksi ulkomailla olleet sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät joutuvat jäämään kahdeksi viikoksi kotiin ennen töihin tulemista. Tällä pyritään varmistamaa, että epidemiahuipun aikana henkilöstö on terveenä.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!