Jarno Mela

Valvonnan puute ajaa jotkut työnantajat hakemaan omaa hyötyä.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykosken mukaan erityisesti vuokratyöyritysten toiminnassa voi nähdä oppisopimusjärjestelmän mahdollisia väärinkäytöksiä.

Työnantajat saavat työssäoppimispaikkoina toimimisesta koulutuskorvausta, jos on arvioitu, että koulutuksesta aiheutuu työnantajalle kustannuksia. Oppisopimukseen sisältyy se, että arki työpaikalla noudattaa opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän laatimaa suunnitelmaa. Näin ei palautteen perusteella kuitenkaan näytä aina olevan.

– Meillä on tilanteita, joissa paperilla kaikki näyttää hyvältä, mutta todellisuudessa opiskelija ei saa sitä koulutusta, josta työnantajalle maksetaan, Myllykoski sanoo.

Opiskelija ei saa sitä koulutusta, josta työnantajalle maksetaan.

Vuokratöissä vaikein tilanne

Erityisesti vuokratyöyrityksissä suunnitelma jää joskus kokonaan laatimatta, koska ei tiedetä, missä opiskelija tulee työskentelemään. Tilaajayrityksissä taas ei aina edes tiedetä vuokratun työntekijän olevan opiskelija, jolloin suunnitelma jää toteutumatta, vaikka sellainen olisikin.

Suunnitelma saattaa jäädä toteutumatta myös liian vähäisen tai liian suuren työmäärän takia.

ILMOITUS

Vuoden 2018 ammatillisen koulutuksen reformi on auttanut oppilaitoksia ja työnantajia löytämään toisensa paremmin. Se on tuonut mukanaan toivottua joustoa niin opiskelijoille kuin yrityksillekin.

– Valitettavasti näyttää kuitenkin siltä, että valvonnan puutteen takia joukkoon mahtuu toimijoita, jotka hakevat järjestelmästä vain omaa hyötyä, Myllykoski toteaa.

Valvontaa parannettava

Kirjallisessa kysymyksessään hallitukselle Myllykoski kysyy, miten yleisiä väärinkäytökset ovat ja miten vuokratyöyritysten liiketoiminnan erityislaatuisuus on oppisopimusjärjestelmässä otettu huomioon.

Lisäksi Myllykoski kiinnittää huomiota työelämätoimikuntien heikkoihin valvontamahdollisuuksiin. Hän tiedustelee, miten hallitus varmistaa työssäoppimispaikkojen riittävän valvonnan väärinkäytösten estämiseksi.

– Opiskelijan pitää saada hänelle laaditun suunnitelman mukaista koulutusta, jos yritykselle siitä maksetaan. Valvontaa tulisi parantaa ja vuokratyöyritysten soveltuvuutta työssäoppimiseen tulisi arvioida tarkemmin, Myllykoski arvioi.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!