Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Perussuomalaisten mukaan hallitusohjelman talous- ja työllisyystavoitteet saa haudata.

Hallituksen kovat linjaukset poikkeustilassa yhdistävät koko poliittista kenttää harvinaisella tavalla. Marinin hallitus sai illalla tukea kummaltakin oppositiopuolueelta.

Suomi ottaa käyttöön valmiuslain. Yritysten rahoituksen turvaamiseksi otetaan käyttöön viiden miljardin euron suuruinen paketti.

Suurimman oppositiopuolueen perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan ”toimet ovat oikeasuhteisia ja välttämättömiä, ja ne vastaavat kansainvälisten asiantuntijoiden suosituksia, muiden Euroopan maiden käytäntöjä ja perussuomalaisten aiemmin tekemiä esityksiä”.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo totesi puolueensa antavan tuen hallituksen linjauksille.

”Suomi elää nyt poikkeusoloissa, joissa kaivataan kansallista yhtenäisyyttä. Hallitus otti käyttöön erittäin järeät keinot koronavirusepidemian torjumiseksi. Kokoomus antaa täyden tukensa näille keinoille ja tukee valmiuslain saattamista voimaan eduskunnassa.”

ILMOITUS

dorishtml koodi='[

']

Halla-ahon mukaan hallitusohjelman tavoitteet työllisyyden ja julkisen talouden tasapainon osalta on haudattava, ”emmekä tule hallitusta tästä moittimaan”.

”Tuemme kaikkia sellaisia toimenpiteitä, joilla yritykset autetaan niistä riippumattoman kriisin yli. Kun yritysten tulot jäätyvät, myös menojen on jäädyttävä. Työmarkkinaosapuolten on tässä tilanteessa pystyttävä näkemään yhteinen etu ja puhaltamaan yhteiseen hiileen.”

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni kertoi Hallitus aloittaa myös keskustelut työmarkkinajärjestöjen kanssa siitä, miten työpaikat turvataan. Aiemmin maanantaina työmarkkinakeskusjärjestöt antoivat yhteisen julistuksen , jossa ne lupaavat tehdä hallitukselle esityksiä siitä, miten turvataan suomalaisten työpaikat, toimeentulo ja yritykset.