Antti Yrjönen

Suomen kuvajournalistien kilpailussa palkitaan edellisen vuoden parhaat journalistiset ja dokumentaariset kuvat ja video useassa sarjassa.

Tänä vuonna kilpailussa palkittiin kuvaajia yhteensä kymmenessä sarjassa. Kilpailun tuomareina toimivat tanskalainen kuraattori, valokuvahistoroitsija ja KATALOG -lehden päätoimittaja Jens Friis, dokumenttielokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Virpi Suutari ja lehtikuvaaja Joel Maisalmi.

Vuoden 2019 kuvajournalistiksi valittiin Touko Hujanen, jonka kuvat ovat tuomariston mukaan tarinallisia ja sensitiivisiä.”Kuvaajalla on kyky ymmärtää ihmistä. Minimalistisin keinoin hän onnistuu herättämään katsojan mielikuvituksen ja muistot.”

Vuoden lehtikuvan on ottanut Juha Metso. Hän palkittiin myös vuoden kuvaesseen tekijänä.

Sarjassa Reportaasi 2019 palkittiin Kalle Koponen ja vuoden uutiskuvan otti Antti Yrjönen. Vuoden henkilökuvan otti Tomi Glad ja Urheilukuvan Jukka Ritola.

Uuden kuvajournalismin vuoden kuvan on ottanut Hannes Paananen ja vuoden videon Sakari Piippo. Yleisön suosikiksi pääsi Jukka Ritola. Yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan tuomariston valitsemien kuuden Kuvajournalisti 2019 -finalistin joukosta, jotka olivat Akseli Valmunen, Heidi Piiroinen, Jukka Ritola, Mikko Suutarinen, Mikko Vähäniitty ja Touko Hujanen.

Kunniamaininnat saivat lisäksi kuvajournalismista ja kuvaesseestä Akseli Valmunen ja reportaasista Miikka Pirinen, ja kuvaessseestä Touko Hujanen sekä uutiskuvasta Heikki Saukkomaa.