Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Viikonlopun liioitellun hamstraamisen myötä apteekkien lääkevarastot saattavat olla joidenkin lääkevalmisteiden osalta hetkellisesti lopussa. Kipu- ja kuumelääkkeitä löytyy kuitenkin edelleen, mutta vain yksi pakkaus asiakasta kohden.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kehoittaa ihmisiä malttiin lääkkeitä ostettaessa. Liian suuria kotivarastoja ei pidä koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa hankkia. Reseptilääkkeiden osalta tulee noudattaa Kelan ohjeistusta koronaviruksen ajalle.

Lääkevarastojen turvaamiseksi ja lääketukkukauppojen toimitusten normalisoimiseksi Fimea muistuttaa hankkimaan lääkkeitä ainoastaan sen hetkiseen tarpeeseen. Kehoitus on välttämätön kriittisten lääkekuljetusten varmistamiseksi. Apteekkeja on ohjeistettu luovuttamaan vain yhden pakkauksen itsehoitoon tarkoitettuja kipu -ja kuumelääkkeitä asiakasta kohden.

Parasetamolin käytössä on tärkeää noudattaa ohjeistuksia (3g/vrk) annostelussa haittavaikutusten, kuten esimerkiksi maksavaurioiden välttämiseksi.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!