IPS/Kristin Palitza

Äidin suru lapsen kuoleman johdosta on uhka kansanterveydelle Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa. Joissakin alueen maissa lähes kaksi kolmasosaa äideistä joutuu kokemaan vähintään yhden lapsensa kuoleman.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan vuonna 2018 maailmassa kuoli 5,3 miljoonaa alle viiden vuoden vanhaa lasta. Lapsen riski kuolla ennen viidettä ikävuottaan on Afrikassa noin kahdeksan kertaa korkeampi kuin Euroopassa.

Helmikuussa julkaistussa yhdysvaltalaistutkimuksessa sanotaan, että esimerkiksi Beninissä, Burkina Fasossa, Liberiassa, Malawissa, Malissa ja Nigerissä on yleisempää, että sisarusparvesta ainakin yksi kuolee kuin että kaikki selviäisivät lapsuusajastaan hengissä.

Useissa maissa on yleisempää, että sisarusparvesta ainakin yksi kuolee kuin että kaikki selviävät lapsuusajastaan hengissä.

– Kansainvälinen terveysyhteisö on jättänyt surevat vanhemmat huomiotta. Tutkimustulokset vahvistavat näkemystä, että lapsen menetys itsessään on uhka kansanterveydelle. Lisäksi se epäreilusti keskittyy maailman vähätuloisille alueille, tutkimuksen pääkirjoittaja professori Emily Smith-Greenaway sanoo.

Englanninkielinen versio

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!