Lehtikuva/Emmi Korhonen

65,6 prosenttia Veikko Vallinille vastanneista ehti kannattaa sitä, että Euroopan/Suomen on otettava vastaan Turkin kautta saapuvia pakolaisia.

Kansa on arvaamaton. Se voi äänestää väärin. Viimeksi tämän sai kokea perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin. Hän sai tiistaina neronleimauksen järjestää ”kansanäänestys” Turkin ja Kreikan välillä olevista turvapaikanhakijoista.

”Tehdäänpä kansan-gallup. Pitäisikö Euroopan/Suomen ottaa vastaan Turkin kautta saapuvia pakolaisia?”

Twiittiä ei enää löydy. Tiistaina iltapäivällä Vallin poisti sen, koska kansalta tuli väärä vastaus. Yli 5 000 äänestäjästä lähes 66 prosenttia oli sitä mieltä, että pakolaisia pitää ottaa vastaan.

Väärästä tuloksesta Vallin syytti silakkaliikkeen masinointia. ”Kansa” muuttui muutamassa tunnissa ”hörhöiksi”.

Perussuomalaisten meppi Laura Huhtasaari osoitti Vallinia paljon rehdimpää pelimannihenkeä viime elokuussa ottamalla itselleen katkeran tuloksen vastaan. Huhtasaari meni kysymään Twitterissä, kumpi on suurempi turvallisuusuhka, vihreä puolue vai maahanmuuttokriittiset. 8 802 vastaajasta 76 prosenttia vastasi, että maahanmuuttokriittiset. Huhtasaari antoi äänestyksen jatkua loppuun asti vaikka sen ”väärä” tulos varmistui tunteja aiemmin.