Jarno Mela

Tapaus tullaan vasemmistoliiton puheenjohtajan mukaan selvittämään perinpohjaisesti.

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtajan Misha Dellingerin epäillyt vihakirjoitukset tullaan selvittämään perinpohjaisesti. Yle ja Ilta-Sanomat kertoivat eilen, että Dellingerin perustamalta anonyymilta Twitter-tililtä on kirjoitettu tappouhkauksia. Uhkaukset on suunnattu muun muassa fasisteille ja ilmastonmuutoksen kieltäjille. Tappouhkausten lisäksi tililtä suollettiin myös muunlaisia täysin asiattomia viestejä anonymiteetin turvin.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Mikko Koikkalainen kertoi Ylelle ja Ilta-Sanomille, etä Dellinger oli kiistänyt hänelle kirjoittaneensa viestit. Niiden takana olivat Dellingerin mukaan toiset henkilöt. Anonyymilla Twitter-tilillä oli Dellingerin mukaan monta käyttäjää.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi tapausta perjantaiaamuna Twitterissä. Hän paalutti, että asia ei jää tähän. Andersson tuomitsi viestit täysin. Ne eivät edusta millään tavalla vasemmistoliiton arvoja, hän kirjoittaa.

– Jokaisen vasemmistoliiton toimintaan osallistuvan on sitouduttava ihmisoikeuksiin ja väkivallattomuuteen. Ilman tätä sitoumusta ei voi olla osa meidän aktiivien, luottamushenkilöiden tai työntekijöiden joukkoa.

– Näin vakavan asian ollessa kyseessä puoluehallitus tulee käsittelemään asiaa sekä muuta verkkokirjoittelua perinpohjaisesti. Tämä asia ei jää tähän, vaan selvittely jatkuu työnantajan sekä työntekijän välisesti.

Ylen ja IS:n uutisoimat viestit on kirjoitettu vuosina 2016–2017. Anonyymi tili on jo poistettu verkosta.