Lehtikuva/Matias Rantala

Suomessa luotiin tiistaina fasismin vastaista rintamaa. Ensin poliittiset nuorisojärjestöt ja sitten ylioppilaskuntien liitto SYL ilmoittivat, että ne eivät tee yhteistyötä perussuomalaisten nuorten kanssa niin kauan, kuin fasismin ja etnonationalismin eli rotuajattelun annetaan kasvaa järjestössä.

Onneksi luotiin. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, on vastuullisten järjestöjen ja puolueiden tehtävä kerta kaikkiaan totaalinen pesäero fasistisiin ilmiöihin, koska puhe ja vetoomukset eivät auta. Auschwitzin keskitysleirin vapauttamisen vuosipäivää vietettiin juuri äsken. Nyt sen synnyttäneen aatteen haamut ovat jälleen keskuudessamme osana suomalaista poliittista todellisuutta.

Ääriajattelu kietoutuu kerta toisensa jälkeen samaan puolueeseen. Perussuomalaisille näyttää olevan ylivoimaisen vaikeaa tehdä pesäero fasismiin.

Tämä voi johtua siitä, että puheenjohtaja Jussi Halla-ahon edustama aateperimä on fasistinen. ”Yleisellä tasolla fasismin perinne näkyy nykypolitiikassa itseriittoisena nationalismina ja jopa rasismin ja eriarvoisuuden pitämisenä mukana politiikan sisällöissä”, totesi professori Tarmo Kunnas Halla-ahoon viitaten julkistaessaan kirjan Fasismin lumous vuonna 2013.

Kuvaavaa on, että perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Asseri Kinnunen ei pystynyt tuomitsemaan järjestönsä toisen varapuheenjohtajan Toni Jalosen julistautumista fasistiksi.

ILMOITUS

Nuorisojärjestön kuvasto on avoimen juutalaisvastaista ja sotaisaa. Missä menee raja höyrypäisten nuorten ja puolueen välillä? Nimittäin samaan aikaan Jalosen hölmöilyjen kanssa kansanedustaja Ano Turtiainen maalailee sisällissotaa, ”kun keskuudessamme jo oleva vihollinen ottaa lisää valtaa käsiinsä”. Vihollisella Turtiainen tarkoitti presidentti Tarja Halosta ja hänen ”pahuutta edustavia arvojaan”.

Yksi perussuomalainen kansanedustaja on jo perustuslakivaliokunnan tutkinnassa mahdollista syytettä varten. Puolue ei aio kunnioittaa sen itsenäistä ratkaisua. ”Me teemme mitä tahdomme”, julisti Lapuan liike 1930-luvulla. Ne ajat ovat taas täällä.

kai.hirvasnoro@kansanuutiset.fi

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!