Työnantajilla, kunnilla ja valtiolla on järkyttävän akuutti rahapula. Ei puhettakaan palkankorotuksista eikä eläkkeiden ja sosiaalietuuksien korottamisesta. Tuo työnantajien valituskuoro on esiintynyt jo vuosikymmeniä.

Olin työelämässä 42 vuotta ja koskaan ei työnantajan rahanpuute hellittänyt. Kuitenkin palkkoja pikkuhiljaa vaan korotettiin ja saatiin paperialalle aivan kohtuulliset palkat. Joidenkin mielestä liiankin hyvät.

Ammattiliiton tehtävänä on jäsentensä etujen ajaminen ja Paperiliitolta se on onnistunut hyvin. Palkkojen ja sosiaalietuuksien korottamiseen löytyy rahaa, kunhan lopetetaan eurojen haaskaaminen tyhmiin ja tuottamattomiin kohteisiin.

Nytkin Suomelle aiotaan hankkia uusia hyökkäysaseita miljardeilla euroilla. Aseilla ei saavuteta turvallisuutta, vaan lisätään turvattomuutta. Pitäisi kertoa mistä ja miltä kansanryhmältä aseisiin menevät rahat otetaan – jostain tarpeellisestahan ne ovat poissa.

Koska vain Yhdysvallat ja Nato tarvitsevat Suomen uusia aseita heidän kuuluisi ne myös maksaa. Tämä olisi oikeudenmukaista.

Onko järkevää olla Yhdysvaltojen ystävä, sillä sen hinta ei vastaa hyötyä. Ostetut ystävät eivät tiukan paikan tullen osoittaudu luotetuiksi. Maailmalla ei tällä hetkellä arvosteta Yhdysvaltoja ja Israelia, eikä kyseisten vaarallisten valtioitten myötäilijöitä.

Reino Velling
Jämsänkoski