Lehtikuva/Jarno Mela

Kiinteistötyönantajat ja PAM hyväksyivät uuden työehtosopimuksen. Alalle aiemmin ilmoitetut lakot peruuntuvat sopimuksen myötä.

Kaupan sopimuksen jatkoksi Palvelualojen ammattiliitto PAM hyväksyi maanantaina Kiinteistötyönantajien kanssa uuden kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen.

Kilpailukykysopimuksen mukaisista työajanpidennyksistä luovutaan vuoden 2021 alusta. Lisäksi sovittiin vapaapäiväyhdistelmistä eli työntekijällä on kalenterivuoden aikana pääsääntöisesti vähintään 12 lauantai-sunnuntai -vapaata.

Sopimus nostaa alan palkkoja 1.4.2020 alkaen 2,0 prosenttia ja edelleen 1.4.2021 alkaen 1,3 prosenttia. Sopimus on voimassa 1.2.2020 – 28.2.2022.

– Kiky-tuntien poistumisen ja palkankorotuksen etupainotteisuuden johdosta neuvottelutulos oli hyväksyttävissä. Olen tyytyväinen, että pääsimme sopimukseen keskinäisten neuvottelujen tuloksena, toteaa PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen.

– Työnantajille oli tärkeää, että ratkaisuun päästiin neuvotteluteitse ja lakoilta vältyttiin. Hyvää sopimuksessa on se, että kiky-tunnit säilyvät vielä tämän vuoden loppuun ja työpaikoille saadaan lisää alan kannalta merkittäviä joustoja työaikajärjestelyihin sekä alan työllistämisen edistämiseen liittyviä parannuksia, toteaa Kiinteistötyönantajien toimitusjohtaja Pia Gramén.

Sopimus tuo osa-aikatyöntekijöille oikeuden käydä työnantajan kanssa läpi toteutuneen työajan ja työsopimuksen vastaavuus. Lisäksi perustetaan osapuolten välinen työryhmä käsittelemään osa-aikatyöhön liittyviä asioita.