Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Paperiliiton ja Metsäteollisuus ry:n hallinnot ovat kumpikin hyväksyneet valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan antaman sovintoehdotuksen.

Paperiliiton hallinto hyväksyi sovintoehdotuksen tänään 10.2. yksimielisesti. Ehdotuksen mukainen sopimuskausi on 10.2.2020- 31.12.2021.

Paperiteollisuuden työehtosopimuksesta poistuu 24 kiky-tuntia lyhentämällä työaikaa kaikissa työaikamuodoissa 24 tunnilla.

Palkat nousevat ensimmäisenä vuotena yhteensä 23 senttiä, josta yleiskorotuksen osuus on 11 senttiä ja paikallinen erä 12 senttiä. Toisena vuotena palkat nousevat yhteensä 34 senttiä, josta 17 senttiä on yleiskorotusta ja 17 senttiä paikallista erää.

Paperiteollisuudessa tänään alkanut työsulku ja osassa paperiteollisuuden yrityksiä jatkunut lakko päättyvät työtaistelun lopettamissopimuksen mukaisesti välittömästi.

Työntekijät palaavat seuraavaan työvuoroluettelon mukaiseen työvuoroonsa. Kaikissa tapauksissa työhön paluun tai asianmukaisen esteen ilmoittamisen työnantajalle tulee tapahtua viimeistään 12.2. klo 14.00 mennessä.