Jussi Joentausta

SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola jää eläkkeelle ensi kesänä.

Vasemmistonaiset kritisoi SAK:n vasemmistoryhmän niin kutsutun etsijäryhmän koostumusta. Ryhmä etsii parhaillaan seuraajaa eläkkeelle jäävälle SAK:n varapuheenjohtajalle Matti Huutolalle, 61.

Vasemmistonaiset kiinnittää kannanotossaan huomiota, että seitsemän hengen ryhmässä on vain miehiä.

– Siihen, miksi etsijäryhmään ei löytynyt naisia, on julkisuudessa annettu erilaisia, monitulkintaisia selityksiä. Se, että tällainen lopputulos hyväksytään eikä pyydetä liitoilta uusia esityksiä, voi olla vahinko, mutta se on myös osoitus ay-liikkeen piilossa olevista miehisistä valtarakenteista, toteaa Vasemmistonaisten puhenainen Veronika Honkasalo tiedotteessa.

Honkasalo perää tiedotteessa avointa ja demokraattista päätöksentekoa.

– Päätöksenteon tulee olla avointa ja demokraattista, eikä piiloutua pienen piirin vain miehistä koostuvaan verkostoon.

ILMOITUS

Vasemmistonaiset tukee ammattiyhdistysliikkeen naisten toimia kohti avoimempaa demokratiaa ja valtarakenteiden purkamista. Yhteiskunnan järjestäytymisasteen nosto ja luottamuksen vahvistaminen ammattiyhdistysliikettä kohtaan on myös vasemmistonaisten keskeinen tavoite.

– On ammattiyhdistysliikkeen oma etu saada vahvistettua naisten osallisuutta. Vasemmistonaiset antaa mielellään tukea ammattiyhdistysliikkeen uudistaessa käytäntöjään tasa-arvoisemmaksi, Honkasalo painottaa.

Moniääninen keskustelu

Teollisuusliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Turja Lehtonen kertoi etsijäryhmän työn aloittamisesta KU:ssa tammikuun loppupuolella. Uutisessa moni kiinnitti huomiota siihen, ettei ryhmässä ollut yhtään naista.

Pian tämän jälkeen Palvelualojen ammattiliiton valtuuston 2. varapuheenjohtaja Mira-Veera Auer ryöpytti etsijäryhmää kovin sanoin KU:ssa. Auer sanoi, että häntä pyydettiin mukaan etsijäryhmään, mutta hän kieltäytyi.

Auer perusteli kieltäytymistään sillä, että hänestä tällaiset etsijäryhmät edustavat epädemokraattisia rakenteita, joita hän ei halua olla tukemassa. Jäsenten tahto ei Auerin mukaan toteudu näissä rakenteissa.

– Siellä johtajat valitsevat johtajaa itselleen, Auer lyttäsi KU:n haastattelussa.

Lehtonen vastasi vielä Auerin kritiikkiin kirjoittamalla, että hakuprosessi on avoin kaikille.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!