Lehtikuva/Mikko Stig

Teollisuusliiton ja Kemianteollisuuden neuvottelutulos on liittojen hallintojen puntarissa. Ratkaisusta kerrotaan illalla.

Työmarkkinaneuvotteluiden tieltä poistuu mahdollisesti iso tulppa tänään illalla. Teollisuuliiton hallitus kokoontuu kello 17 käsittelemään kemian sektorille keskiviikkona saavutettua neuvottelutulosta. Teollisuusliiton ja Kemianteollisuuden edustajat kertovat ratkaisuistaan illalla.

Mediatietojen mukaan neuvottelutulos on menossa läpi, ja niin, että kiky-tunnit poistuvat taas yhdeltä sektorilta. Ylen mukaan neuvottelutulos poistaisi kiky-tunnit.

Helsingin Sanomat kertoo , että ne poistuisivat heti toisin kuin Teollisuusliiton keskiviikkona hyväksymissä sopimuksissa , joissa ne poistuvat pääosin kolmen vuoden aikana, kahdeksan tunnin vuosivauhdilla.

Kikyn poistumisen vastapainona työnantajat saisivat läpi haluamiaan uudistuksia.

Palkat nousisivat Teollisuusliiton aiempien sopimusten linjalla kolmisen prosenttia kahdessa vuodessa.

Jos sopu tänään syntyy, peruuntuu ensi viikolla kemianteollisuutta uhkaava lakko. Ratkaisun hyväksymiselle uskotaan olevan hyvät mahdollisuudet, koska kyseessä on osapuolten neuvotteluratkaisu, ei valtakunnansovittelijan sovintoesitys.

Kiky-tuntien poistumisen kemianteollisuudesta uskotaan vauhdittavan muita pahassa jumissa olevia työehtoneuvotteluja. Mekaanisessa metsäteollisuudessa ja metsäteollisuudessa jatkuvat Teollisuusliiton, Paperiliiton ja Pron julistamat lakot.