Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Perussuomalaiset estää eduskunnassa Juha Mäenpään asettamisen syytteeseen.

Perussuomalaiset kansanedustajat ovat eduskunnan joulutauon aikana kunnostautuneet itsensä kanssa eri mieltä olevien kansalaisten nimittelystä. Kansanedustaja Ano Turtiainen kutsui komisario Jari Taposta ”munattomaksi nillittäjäksi”. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio syytti yliopistoihin pesiytyneen ”agitaattoreita, jotka hyödyntävät järjestelmää vain omiin poliittisiin tarkoitusperiinsä ja propagandan tuottamiseen”.

Tavio puhui valetutkijoista, Kristian Sheikki Laakso huuhaa-tutkijoista. Kumpikin varoi mainitsemasta nimiä, mutta muista yhteyksistä voi päätellä, että maalitauluna oli äärioikeistoa ja fasismia tutkiva akatemiatutkija Oula Silvennoinen.

Lisäksi valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on pyytänyt eduskunnalta suostumusta saada asettaa perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää syytteeseen tämän vieraslajipuheesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puolusti joukkojensa toimintaa torstaina puolueen media- ja kulttuuripoliittisen ohjelman julkistamistilaisuudessa. Halla-aho itse kutsui tunnettua ihmisoikeusjuristia Martin Scheininiä ”SKP-Scheininiksi” ja piti ”erittäin huolestuttavana, jos eduskunnan perustuslakivaliokunta vielä käyttää moista henkilöä asiantuntijana”.

Halla-aho sanoi Turtiaisen esittämästä Taposen nimittelystä, että ”munaton nillittäjä” ei ole asiallinen ilmaisu, ”mutta kukapa meistä ei olisi kohdannut elämässään pahempaakin”.

ILMOITUS

– Esimerkiksi kunnon ihmisten nimittely rasisteiksi, fasisteiksi ja natseiksi on mielestäni kertaluokkaa pahempaa solvaamista. ”Munaton nillittäjä” tarkoittaa kai suunnilleen samaa kuin herkkähipiäinen turhasta valittaja. Jos joku tekee tällaisesta rikosilmoituksen, eikö hän tavallaan todista pointin oikeaksi?

Halla-aho ehdotti, ”että ylikomisario Taponen kokoaa itsensä, vetää rikosilmoituksensa pois ja käy käsiksi niihin tehtäviin, joilla oikeasti on suomalaisten kannalta merkitystä”.

Mäenpään mahdolliseen syytteeseen tarvittaisiin eduskunnassa viiden kuudesosan enemmistön lupa. Sitä ei tule, Halla-aho vahvisti perussuomalaisten kannan.

– Yhtäkään tällaista syytettä ei itsenäisen Suomen historian aikana ole onnistuttu nostamaan. Ei nosteta nytkään, koska perussuomalaiset tarvittaessa yksin puolustavat sananvapautta ja demokratiaa. Toivon, ja uskon, että meidän ei tarvitse tehdä sitä yksin.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!