Jussi Joentausta

Puheenjohtaja Irma Hirsjärvi esittää TE-keskustoiminnan kokonaisvaltaista uudistamista.

TE-toimisto tulisi muuttaa portinvartijasta palveluiden koordinaattoriksi.

Työttömien Keskusjärjestön hallitus kannustaa pääministeri Sanna Marinin hallitusta jatkamaan hallitusohjelman toteuttamista. Hallitusohjelmassa on hyviä toimenpiteitä työllisyyden edistämiseksi.

Järjestö nostaa kannanotossaan esille myös hallituksen esityksen, jossa siirrettäisiin osa TE-toimiston tehtävistä Kelalle ja työttömyyskassoilla.

”Tämä johtunee siitä, että TE-toimiston henkilöstöresursseja on vähennetty.”

TE-toimiston tehtävien vähentämisen sijaan Työttömien Keskusjärjestön hallitus vaatii, että TE-toimiston henkilöstöresursseja lisätään.

ILMOITUS

– TE-toimistoilla tulee olla riittävät resurssit keskittyäkseen työllisyyden, työttömien työ- ja toimintakyvyn tukemiseen sekä elinkeinotoiminnan lisäämiseen ja kehittämiseen liittyviin tehtäviin. Tulevien sote-keskusten valmistelussa tämä tulee ottaa huomioon, toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski toteaa.

Puheenjohtaja Irma Hirsjärvi puolestaan esittää TE-keskustoiminnan kokonaisvaltaista uudistamista.

– TE-keskus tulee muuttaa valvonnan, kirjaamisen ja sanktioinnin koneistosta kansalaisten tuen ja toiminnan keskuksiksi, hän sanoo.

Tällöin TE-keskukset koordinoisivat kokoon kaikki asianosaiset: rekryfirmat, kolmannen sektorin toimijat, kuntien työllisyysväen ja yrittäjät sekä koulutusta tarjoavat tahot.

– Ja pitäisi huolen, että työmarkkinoiden tarpeet kohtaavat. Suuntana tulee olla oikeuksien ja mahdollisuuksien tie.

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen toteuttaman perustulokokeilun tulokset julkaistaneen pian. Työttömien Keskusjärjestö toivoo, että tuloksista saadaan eväitä hallitusohjelmassa kirjatun negatiivisen tuloveron kokeiluun.