Lehtikuva/Juha Sinisalo

Neuvottelut jatkuvat loppuviikon. Jos sopimusta ei synny, ala pysähtyy kahdeksi viikoksi.

Paperiliiton ja Metsäteollisuus ry:n neuvottelut jatkuivat tiistaina valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan pakeilla. Paperiliiton mukaan osapuolet ovat tavanneet jo 40 kertaa, mutta yhteistä näkemystä muutosesityksistä ei vieläkään ole syntynyt.

”Työnantaja ei ole valmis sopimaan kikyn 24 tunnin työajan poistosta eikä etsimään vaihtoehtoja omiin esityksiinsä, kuten toimintojen ulkoistamiseen”, liitto tiedotti iltapäivällä.

Paperiliitto on ilmoittanut aloittavansa paperiteollisuuden työpaikoilla kaksi viikkoa kestävän työnseisauksen maanantaina 27. tammikuuta, jos sopimukseen ei sitä ennen päästä. Lakko päättyisi aamuvuorojen alkuun 10. helmikuuta mennessä.

Metsäteollisuus ry piti maanantaina lakon alkamista ainakin sahoilla ja vaneritehtailla todennäköisenä. Niiden työehdoista se neuvottelee Teollisuusliiton kanssa.

Paperiliiton ja Metsäteollisuuden keskinäiset neuvottelut jatkuvat isojen tes-neuvottelukuntien kesken ja keskiviikkona toimistojen kesken. Neuvottelutilanne on esillä myös Paperiliiton hallituksen kokouksessa torstaina.

ILMOITUS

Valtakunnansovittelijan kanssa osapuolet tapaavat seuraavan kerran torstaina iltapäivällä.

Maanantaina ovat alkamassa Paperiliiton, Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron kaksi viikkoa kestävät lakot. Työnantajapuolen mukaan koko metsäteollisuus lamaantuisi kahdeksi viikoksi, sillä lakot kohdistuisivat 110 tehtaaseen ja yritykseen. Metsäteollisuus ry:n mukaan vahingot nousisivat lähes miljardiin euroon.

Itse Metsäteollisuus ry järjesti joulukuussa kuuden vuorokauden työsulun sahoilla ja vaneritehtailla.