Ammattiyhdistysväen rauhanpäivillä Riihimäellä viime viikonvaihteessa jaettiin Rauhantyöpaikka-palkinto jyväskyläläiselle monikulttuurikeskus Glorialle.

Joka toinen vuosi jaettavan palkinnon sai tällä kertaa Gloria tekemästään arvokkaasta työstä kansansivistyksen ja yhdenvertaisuuden puolesta sekä syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Luottamusta monien eri ryhmien välille on palkinnon myöntäjien mukaan rakennettu pitkäjänteisesti ja siinä on onnistuttu loistavasti.

”Monikulttuurikeskus Gloria on tehnyt työtä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi jo vuodesta 2008. Me Gloriassa uskomme, että kohtaamalla aidosti toisen ihmisen voimme oppia ymmärtämään ja elämään sovussa itsemme ja toisten kanssa”, kommentoi palkintoa Glorian toiminnanjohtaja Arja Seppälä rauhanpäiville lähettämällään tervehdyksellä.

Kiertävä palkinto on euralaisen kyläsepän Orvo Saarisen tekemä kyntöauran terä periaatteella ”Miekat taotaan auroiksi”.

Edellisen kerran palkittiin Lääkärin sosiaalinen vastuu ry.

Työelämässä oltava nollatoleranssi rasismille

Tapahtuman avannut Työpaikkojen rauhantoimikunnan varapuheenjohtaja Keijo Hiltunen totesi, että toimikunnan työ on yhtä tarpeellista kuin 45 vuotta sitten, kun se perustettiin. Hiltunen korosti myös, että työelämässä ja ay-liikkeessä tulee olla nollatoleranssi vihapuheelle ja rasismille.

ILMOITUS

Pohja etenkin maan sisäiselle yhteiskuntarauhalle rakennetaan huolehtimalla ihmisten hyvinvoinnista, korosti tervehdyspuheessaan ministeri Aino-Kaisa Pekonen.

Ay-väen rauhanpäivät järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla. Tapahtuman järjestävät Työpaikkojen rauhantoimikunta ja Suomen Rauhanpuolustajat.

Asiaohjelman päätteeksi puntaroitiin, miten ay-liike on reagoinut ilmastonmuutokseen. Aiheesta erityisesti nuorten näkökulmasta puhui STTK:n opiskelijoiden puheenjohtaja Saana Simonen.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!