Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Työmarkkinajohtajat ilmoittivat perjantaina iltapäivällä, että teknologiateollisuuteen on saatu neuvottelutulos.

Teknologiateollisuuden Minna Helle ja Teollisuusliiton Riku Aalto ovat käyneet työehtosopimusneuvotteluja torstain ja perjantain ajan.

Työmarkkinajohtajat kertoivat kumpikin neuvottelutuloksen syntymisestä Twitterissä. Helle ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto ovat käyneet neuvotteluja viimeiset kaksi päivää liittojen kesken ilman valtakunnansovittelijaa.

Seuraavaksi neuvottelutulos on etenemässä osapuolten hallintojen käsittelyyn. Helteen mukaan käsittelyn tuloksesta ja mahdollisen sopimuksen sisällöstä kerrotaan tarkemmin lauantaina iltapäivällä.

Riku Aalto kertoo Twitterissä että nyt syntynyttä neuvottelutulosta käsitellään Teollisuusliiton hallituksessa lauantaina 4.1.

Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton väliset työehtosopimusneuvottelut käynnistettiin jo viime elokuussa. Joulukuussa sopua etsittiin valtakunnansovittelijan toimistolla, mutta osapuolet hylkäsivät valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan molemmat sovintoesitykset.

ILMOITUS

Juuri ennen joulua tehty sovintoesitys olisi Teollisuusliiton mukaan tuonut kahdessa vuodessa yhteensä 2,4 prosentin korotukset. Yleiskorotus olisi ollut ensimmäisenä vuonna 0,8 ja toisena vuonna 1,0 prosenttia. Toisena sopimusvuonna olisi lisäksi tullut paikallinen työnantajan jakama 0,6 prosentin palkkaerä.

Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuus ovat jo aiemmin sopineet kiky-tunneista luopumisesta. Neuvotteluissa on hiertänyt kiky-tunneista luopumisen hinta. Työnantajapuoli on katsonut että luopuminen syö palkankorotusvaraa. Teollisuusliitto ei näkemystä ole hyväksynyt.

Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton välisiä neuvotteluja seurataan kiinteästi muilla aloilla, sillä teollisuussektorin työehtosopimus nähdään päänavauksena ja pohjana muiden alojen sopimuksille.