Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Hallitus teki oikean linjauksen todetessaan, että al-Holin leirillä olevat lapset tulee kotiuttaa mahdollisimman pian. Hallitus painottaa, että viranomaiset tekevät päätökset yksilökohtaisesti ja lapsen edun näkökulmasta. Hyvin todennäköisesti myös äitejä kotiutuu.

Hallituksen ja viranomaisten on toimittava lain, perustuslain ja kansainvälisten sopimusten mukaan. Lakien ja kansainvälisten sopimusten noudattaminen ei ole valintakysymys tai asia, josta voitaisiin poliittisin päätöksin poiketa.

Yhdestätoista naisesta ja 30 lapsesta käydyssä keskustelussa on sekoitettu sulavasti faktat ja uhkakuvat. Keskustelu on ollut äärimmäisen tunnepitoista. Järkipuheet hukkuvat tarkoitushakuiseen öyhöttämiseen, pelotteluun ja uhkakuvien suurenteluun.

Faktojen väärentämiseen sekä huhujen ja pelkojen lietsontaan al-Hol-keskustelussa ovat syyllistyneet etenkin perussuomalaiset. Kokoomuksen tuesta perussuomalaisten operaatiolle voi kysyä pääministeri Sanna Marinin sanoin: eikö teitä hävetä?

Perussuomalaiset vetivät taitavasti kokoomuksen taakseen. Puheenjohtaja Halla-aho räätälöi puolueelleen mittavan mielikuvakampanjan matkalla salonkikelpoiseksi puolueeksi. Kokoomus on aikaisemmin korostuneesti erottautunut perussuomalaisten ihmisoikeuksia kyseenalaistavasta politiikasta.

ILMOITUS

Nyt kokoomuksen arvokonservatiivit selättivät puolueen liberaalit. Myös puheenjohtaja Petteri Orpo on liputtanut yhteistyölle perussuomalaisten kanssa.

Al-Holin leirillä olevien lasten ja erityisesti äitien palauttamista vastustavat poliitikot ovat pelanneet rumaa poliittista peliä. Keskustelu on jakanut myös kansalaisia eri leireihin.

Politiikan kentällä taistelu tunnepolitiikan ja asiantuntijuuteen perustuvan päätöksenteon välillä kovenee. Arvokonservatiivinen, oikeistopopulistinen perussuomalaiset hyötyy eliitin ja kansan vastakkain asettavasta taistelusta. Puolue osaa kokoomusta taitavammin ja uskottavammin ajaa kansallismielisiä, arvokonservatiivisia arvoja.

Al-Holista on tulossa monen asian kyseenalainen symboli.

sirpa.puhakka@kansanuutiset.fi


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.