Lehtikuva/Vesa Moilanen

Eronnut pääministeri Antti Rinne toivoi, että politiikassakin ollaan ihmisiksi.

SDP:n Sanna Marinin viiden puolueen hallitus on aloittanut työnsä. Presidentti Sauli Niinistö nimitti itsenäisen Suomen 76:nnen hallituksen iltapäivällä, jonka jälkeen vanha ja uusi hallitus kävivät tervehdyskäynnillä Presidentinlinnassa.

Pääministeri Sanna Marin sanoi viestinsä tänään olevan ennen kaikkea se, että uusi hallitus on jokaisen suomalaisen asialla.

– Vähennämme eriarvoisuutta ja parannamme tasa-arvoa. Panostamme osaamiseen ja koulutukseen. Huolehdimme ihmisten turvallisuudesta, hän luetteli.

Marinin mukaan suomalaiset voivat luottaa siihen, että ongelmiin löydetään ratkaisut ja että ratkaisut ovat vastuullisia ja oikeudenmukaisia.

Viime päivinä on puhuttu paljon luottamuksesta. Marin sanoi, että nyt on astuttava rohkeasti eteenpäin.

ILMOITUS

– Luottamus syntyy aina tekojen kautta. Työmme alkaa tänään.

– Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, joka on sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristöllisesti kestävä. Haluamme uudistaa ja vahvistaa hyvinvointivaltiota.

Marin jatkoi hallituksen haluavan rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisesta lapsesta voi tulla mitä vain ja jossa jokainen ihminen voi elää ja vanheta ihmisarvoisella tavalla.

– Suomi ei tule neljässä vuodessa valmiiksi, mutta se voi tulla paremmaksi. Sen eteen me teemme töitä joka päivä.

”On muistettava toinen ihminen”

Entinen pääministeri Antti Rinne kertasi hallituksensa tekemisiä.

– Koti-Suomessa olemme rakentaneet ja toteuttaneet yhteistä tulevaisuuslinjaa. Olemme rakentaneet Suomea, jossa ei ole meitä ja heitä vaan ainoastaan me.

Ensimmäiset päätökset näkyvät ihmisten arjessa ensi kuussa. Enemmän rahaa pankkitilillä. Enemmän rahaa koulutukseen. Enemmän tukea ja turvaa, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan hänen hallitustaan ohjasi oikeudenmukaisuus sekä usko siihen, että kestävä talous on mahdollista vain silloin, kun samalla huolehditaan sosiaalisesta ja ekologisesta kestävyydestä.

– Se on vastuullista ja viisasta politiikkaa. Se on tulevaisuuspolitiikkaa isolla T:llä.

Lopuksi Rinne halusi sanoa ”yhden pienen asian”.

– Muutos lähtee aina meistä itsestämme, mutta muistutan, että muutosta tehdään ihmisten vuoksi. Siksi toivon, että politiikassa muistetaan, kuinka tärkeää on joka hetki muistaa toinen ihminen.

– Olkaamme siis ihmisiksi.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!