Lehtikuva/Jussi Nukari

Hallituskriisissä on vain yksi voittaja. Perussuomalaisten kannatus saa lisäpotkua Postin lakosta alkaneesta hallituskriisistä. Puolue on ottanut oman strategiansa mukaisesti etäisyyttä muihin puolueisiin tekemällä eroa niin hallitukseen kuin oppositioonkin.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksen eroon johtaneessa hallituskriisissä näkyy puoluekentän kipuilu. Rinne huseerasi Posti-lakon selvittelijänä lisätäkseen puolueensa uskottavuutta palkansaajien edun ajajana. Rinteen johtamistyyli ei ole miellyttänyt keskustaa.

Keskusta on tuntenut olonsa sosiaalidemokraattien johtamassa hallituksessa vieraaksi. Puolueen uuden puheenjohtajan Katri Kulmunin johdolla puolueen on ollut vaikea taipua punavihreän hallituksen politiikkaan. Keskustan tyytymätön kenttä siivitti hallituskriisin, jonka Kulmuni vei läpi keskustan nuottien mukaan.

Puolueelle oli vaikea lähteä eduskuntavaalien rökelätappion jälkeen hallitukseen. Keskusta ajoi Sipilän hallituksessa päinvastaista politiikkaa. Tämä on ruokkinut epäluottamusta. Keskusta ja vihreät eivät ole päässeet samalle kanavalle juuri lainakaan lyhyen hallitustaipaleen aikana.

Hallitusneuvottelijana Rinne tasoitti tietä keskustalle vetoamalla julkisuudessa hallitusyhteistyön puolesta. Vahva epäluottamus keskustan suunnasta tuntunee henkilökohtaiselta loukkaukselta.

ILMOITUS

Kansalaisten luottamus politiikkaan saa taas kerran kovan kolauksen, ja puoluekentän murros jatkuu. Posti-lakosta syttyneen hallituskriisin syvyys ja nopeat käänteet yllättivät.

Hallituskriisin liikkeelle sysännyt pakettilajittelijoiden työehtosopimusriita sai onnellisen lopun. Tätä tuskin muistaa kukaan, tuskin edes 700 pakettilajittelijaa.

Kriisejä on odotettavissa tulevaisuudessa. Hallituspolitiikkaa tehdään kasvatustaan lisäävän perussuomalaisten varjossa.

sirpa.puhakka@kansanuutiset.fi


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.