Touko Hujanen

Vasemmistonuorilla oli mukanaan pino aloitteita ja monet esityksistä herättivät vilkasta keskustelua.

Vasemmistoliiton marraskuisessa puoluekokouksessa (15. – 17.11.) Kuopion Musiikkikeskuksessa oli läsnä ilahduttavan runsaasti nuoria kokousedustajia. Ammattiyhdistysliike oli läsnä nuorentuneen ikäpolven kautta.

Tämä on ilahduttavaa, sillä Vasemmistonuoret tavoittelee nuorten innostamista liittotoimintaan sekä ay-aktiivien rekryämistä poliittiseen toimintaan vahvemmin tulevaisuudessa.

Vasemmistonuoret on puoluepoliittisesti itsenäinen nuorisoliitto, joka tekee työtä uuden sukupolven vasemmistolaisten vaikuttajien kasvattamiseksi. Vasemmistonuoriin lukeutuvia ja samalla vasemmistoliiton puoluepolitiikassa toimivia aktiiveja oli puoluekokouksessa läsnä noin parikymmentä, niin etelästä kuin pohjoisestakin.

Ehdolla meillä oli lukuisa joukko hakijoita niin puoluevaltuuston yleisjäseniksi, puoluevaltuuston saamelaisjäseniksi sekä puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ja puoluehallitukseen. Monet nuorista saivat kunnian tulla valituiksi ja teimmekin tavoitteellista vaikuttamistyötä valintojen siivittämiseksi.

Hienoa nähdä, että nuorten ääni ja ymmärrys kuuluvat osana puolueen päätöksentekoa!

ILMOITUS

Vasemmistonuoret toi kokoukseen mukanaan pinon aloitteita ja monet esityksistä herättivät vilkasta keskustelua.

Tapetilla olivat tällä kertaa erityisesti vaatimukset tasa-arvoisemmasta vasemmistoliitosta, ekologisesta siirtymästä, humaanimmasta päihdepolitiikasta, kapitalismin vastaisesta talouspolitiikasta ja kaksivuotisesta puoluekokouskaudesta.

Tasa-arvoisempaa puoluetta pyrittiin kehittämään sillä, että puolue julistautuu feministiseksi, tekee vammaispoliittisen ohjelman itselleen sekä määrittelee piireissään yhdenvertaisuudesta vastaavat luottamushenkilöt.

Feminismin osalta äänestys meni tasan, mutta sääntömuutoksen sijaan feminismi saatiin kirjattua tavoiteohjelman alkuun vasemmiston poliittiseksi visioksi.

Puoluekokouskautta ei myöskään saatu lyhennettyä, mutta vammaispoliittinen ohjelma sekä monet muut aloitteet edistyivät.

Esitimme puoluekokoukselle myös tervehdyksen ja sen sisältöä on hyvä painottaa myös jatkoa ajatellen.

Vasemmistoliitto puolueena on kokenut ilahduttavan uudistumisen ja tavoittanut 2010-luvulla erityisesti nuoria jäseniä.Puolueen tuleekin tällä hetkellä jäsenpohjan kehittämisen lisäksi kysyä kysymyksiä, kuinka vahvistamme ja tuomme nuoria osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan?

Vasemmistonuoret kiittää valoisasta puoluekokoushengestä osallistujia ja haluaa onnitella vasemmistoliiton uutta puoluejohtoa sekä jatkavaa puheenjohtajaa ja kaikkia luottamustehtävään valittuja henkilöitä. Onnea, työn iloa sekä kohti loputonta voittoa!

Kirjoittaja on Vasemmistonuorten puheenjohtaja ja yhteiskuntatieteiden maisteriopiskelija.