Antti Yrjönen

Postin ja Arkean päänavausyritykset vaihtaa työehtosopimuksia on estettävä, toteaa Turun vasemmistoliiton kunnallistoimikunta kannanotossaan.

Jos Postin ja Turun kaupungin lähes sataprosenttisesti omistaman Arkea Oy:n päänavausta ei estetä, työehtoshoppailu leviää kulovalkean tavoin, toimikunta korostaa.

Valtio-omisteinen Posti leikkaa työntekijöidensä palkkoja sadoilla euroilla kuussa, kasvattaa työaikaa sekä lyhentää lomia. Turun kaupungin omistama Arkea huonontaa ammattilaistensa palkkoja, lomia ja eläkkeitä.

JHL on jättänyt tutkintapyynnön

Arkea päätti vaihtaa työnantajaliittoa ilman yhteistoimintaneuvotteluita. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on jättänyt poliisille tutkintapyynnön siitä, onko Arkea rikkonut lakia päättäessään vaihtaa työnantajaliittoa ilman neuvotteluita työntekijäjärjestöjen kanssa.

Postilaiset ja arkealaiset tarvitsevat nyt kaikkien ammattiliittojen ja poliittisten järjestöjen tuen, Turun vasemmistoliitto korostaa kannanotossaan.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU puolustaa työehtoja parhaillaan lakolla ja se on saanut laajan tukilakkorintaman taakseen. Turun Vasemmistoliitto tukee ammattiyhdistysliikkeen kamppailua työehtojen huonontamista vastaan.

– Aggressiivinen työehtoshoppailu on estettävä lainsäädännöllä. Siihen asti, kunnes tarvittavia lakimuutoksia saadaan, työntekijöiden etuja on puolustettava tarvittaessa voimakkaasti tukilakoilla. Jo valmiiksi matalapalkkaiset työntekijät ovat palkkansa ansainneet, sanoo Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Jaakko Lindfors.