Lehtikuva/Roni Rekomaa

”Kiista koskettaa kaikkia työntekijöitä, ei vain Postin.”

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ei hyväksy eikä tule jatkossakaan hyväksymään työehtoshoppailua missään muodossa, ryhmä totesi torstaisessa kokouksessaan.

”Me emme anna suomalaisilla työmarkkinoilla tilaa kehitykselle, jossa työnantaja voi valita mieluisensa sopimuksen. Vasemmistoliitto puolustaa työntekijöiden oikeutta riittävään palkkaan ja reiluihin työehtoihin.”

Posti on siirtänyt työehtosopimuksen huonompaan ilman neuvotteluja ja vastoin työntekijöiden tahtoa. Kiista ei koske vain 700 pakettilajittelijaa. Kyseessä on laajempi periaatteellinen kysymys työnteon ehtojen merkittävistä heikennyksistä, ryhmä totesi.

Vasemmistoliiton mukaan Postilta valtionyhtiönä on erityistä syytä odottaa yhteiskuntavastuuta ja työntekijöiden kunnioittamista.

”On selvää, että pienipalkkaiset työntekijät taistelevat oikeuksistaan niillä laillisilla ja ainoilla keinoilla, joita heillä on.”

Kiista koskettaa kaikkia työntekijöitä, ei vain Postin, vasemmistoliitto korosti, ja kehotti maan hallitusta tekemään kaikkensa korjatakseen jo tehdyt virheet.