Lehtikuva/Akseli Muraja

Vasemmistoliiton vanhasta johdosta jatkaa vain Li Andersson.

Vasemmistoliiton puheenjohtajana jatkaa Li Andersson, jolla ei ollut vastaehdokkaita.

– Vasemmistoliitto on puolue, jota on helppo edustaa. Yhteistyöllä olemme tehneet puolueesta entistä vaikuttavamman, ja sillä yhteistyöllä lähdemme rakentamaan seuraavaa vaalivoittoa ja valoisampaa tulevaisuutta, Andersson kiitti puoluekokousta.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jussi Saramo, joka voitti Janne Parkkilan äänin 244–51.

Viikonlopun suosittuja urheiluvertailuja käyttänyt Saramo kehotti entisenä salibandyvalmentajana pitämään katseen pelissä eikä gallupeissa.

– Me olemme oikeassa ja me voitamme.

ILMOITUS

Toisen varapuheenjohtajan paikka ratkesi vasta toisella äänestyskierroksella, jossa Minna Minkkinen sai 180 ääntä ja Jouni Jussinniemi 115 ääntä.

Minkkinen sanoi puolueen tehtävänä olevan ratkaisujen tarjoaminen ja tulevaisuuden suunnan osoittaminen.

– Vasemmistoliitto tarjoaa marraskuussakin valoa tulevaisuuteen.

Äärioikeisto sen sijaan öyhöttää eikä tarjoa ratkaisuja, tuore varapuheenjohtaja sanoi.

Jussinniemi valittiin kolmanneksi varapuheenjohtajaksi 164 äänellä.

– Toiminnalla pitää olla suunta ja suuruus. Suuruus tulee siitä, että annetaan kaikille, ei harvoille ja yhdessä, ei yksin, sanoi Jussinniemi.

Vasemmistoliiton kunnallissihteerinä työskennellyt Mikko Koikkalainen on uusi puoluesihteeri. Hän voitti äänestyksessä istuvan puoluesihteerin Joonas Leppäsen äänin 169–126.

Valinnan jälkeen liikuttunut Koikkalainen sanoi, ettei kisassa hänen mielestään ollut kyse kahden ehdokkaan välisestä kamppailusta, vaan puoluekokousväen tahdon toteutumisesta.

– Te olette puolueen sielu ja sydän, Koikkalainen sanoi, ja jatkoi, että tästä lähdetään eteenpäin yhdessä kohti kuntavaalivoittoa.